2023/132 Sirküler (18.08.2023)


BATI AKDENİZ İHRACATÇILAR BİRLİĞİ ÜYELERİNE
SİRKÜLER 2023-132

Sayın Üyemiz;

1. Ticaret Müşavirlerimizle Elektronik Sohbetler-Avustralya

2. Pekin Uluslararası Arz Zinciri Fuarı

3. Ülkemizden Malzeme Talebi Hk

4. Dış Talepler Bülteni

5. Fuar Duyurusu (China International Supply Chain Expo-CISCE)

6. Elektrik İletim Hattı Malzemeleri Alım İlanı-Pakistan

7. Brezilya/Pet Film Anti-damping Önlemi

8. Bangladeş Genel Ticaret Heyeti Hk.

Konularını içeren duyurularımızın detayları ekte sunulmuştur.

Bilgilerini rica ederim.

e-imzalıdır
Ümit SEZER
Genel Sekreter

1. Ticaret Müşavirlerimizle Elektronik Sohbetler-Avustralya

Bakanlığa bağlı olarak dünyanın dört bir yanında ihracatımızın geliştirilmesi için çalışmakta olan Ticaret Müşavir ve Ataşelerle Türk iş dünyasını bir araya getirmek üzere Bakanlık tarafından "Ticaret Müşavirlerimizle Elektronik Sohbetler” toplantıları düzenlenmektedir.

T.C. Ticaret Bakanlığından alınan yazıya atıfla, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM)'nden alınan yazıda, 22 Ağustos 2023 Salı günü saat 14.00'da Avustralya'da görev yapmakta olan Ticaret Müşavirlerle "Ticaret Müşavirlerimizle Sektörel Elektronik Sohbetler-Avustralya: Hazır Giyim, Mobilya” sektörlerine ilişkin e-sohbet toplantısı gerçekleştirileceği bildirilmektedir.

Elektronik Sohbet Toplantısı Kısa Link : https://bit.ly/44d0kQ2

EK-1: Avustralya Sektörel Elektronik Sohbet Toplantısı

2. Pekin Uluslararası Arz Zinciri Fuarı

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM)'nden alınan yazıda, Pekin Ticaret Müşavirliğinden alınan yazıya atıfla, 28 Kasım 2023 - 02 Aralık 2023 tarihleri arasında Pekin'de "Uluslararası Arz Zinciri Fuarı"nın organize edileceği belirtilmektedir. Fuara ilişkin bilgiler ekte yer almaktadır.

EK-2: Davetiye

EK-3: Fuar Broşürü

3. Ülkemizden Malzeme Talebi Hk

T.C. Ticaret Bakanlığından alınan yazıya atıfla, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM)'nden alınan yazıda, Dallas'ta yerleşik, telekomünikasyon alanında faaliyet gösteren Versacom firması tarafından Dallas bölgesinde konut, sosyal tesis, okul ve iş merkezini içeren bir yerleşim yeri inşasının planlandığı belirtilerek, söz konusu yerleşim yerinin inşasında kullanılacak malzemelerin Türkiye'den ithal edilmesinin talep edildiği ifade edilmekte olup, yazının ekinde anılan firmanın öncelikli talep listesi, ilave talep listesi ve inşaat demirine ilişkin talep mektubu ve irtibat sorumlularına ilişkin bilgi iletilmiştir.

Yazının devamında ek bilgi için aşağıda iletişim bilgileri verilen irtibat sorumluları (irtibat bilgileri ekte yer almaktadır) ve ilgili Ticaret Müşavirliği (houston@ticaret.gov.tr) ile temasa geçilebileceği belirtilmiş olup söz konusu firmanın talep listesi ile inşaat demirine ilişkin talep mektubuna aşağıda yer alan eklerden ulaşılabilmektedir.

EK-4: Malzeme Talep Listesi

EK-5: İlave Talep Listesi

EK-6: İnşaat Demirine İlişkin Talep Mektubu

EK-7: İrtibat Bilgileri

4. Dış Talepler Bülteni

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM)'nden alınan yazıda, Ticaret Müşavirlerinin/Ataşelerinin görev yaptıkları ülkelerdeki ihaleler ve ülkemizden mal alım talepleri gibi güncel dış ticaret fırsatları Dış Talepler Bülteni vasıtasıyla elektronik ortamda iş dünyasıyla paylaşılmaktadır.

Bununla beraber, Ticaret Bakanlığının web portalı ana sayfasındaki "Ticaret Müşavirlikleri ve Pazar Bilgileri" bağlantısından ulaşılabilen ve adresi https://distalep.ticaret.gov.tr/ olan söz konusu uygulamaya sadece Dış Temsilciliklerince veri girişi yapılabilmekte olup firmaların uygulamayı kullanabilmeleri için bağlı bulundukları İhracatçı Birliği ile temasa geçerek giriş yetkisi almaları gerekmektedir.

5. Fuar Duyurusu (China International Supply Chain Expo-CISCE)

T.C. Ticaret Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğünden alınan yazıda, Pekin Büyükelçiliği Ticaret Müşavirliği tarafından gönderilen yazıya atıfla; 28 Kasım-02 Aralık 2023 tarihlerinde Pekin/Çin Halk Cumhuriyetinde "China International Supply Chain Expo (CISCE)” düzenleneceği bildirilmektedir.

Detaylı bilgi için mezkur fuara ait broşür ve davetiye ekte sunulmaktadır.

EK-8: CISCE-Concept Paper

EK-9: Davetiye

6. Elektrik İletim Hattı Malzemeleri Alım İlanı-Pakistan

T.C. Ticaret Bakanlığından alınan yazıya atıfla, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM)'nden alınan yazıda, Pakistan Ulusal Elektrik İletim ve Sevk Şirketi tarafından "Enerji İletimini Güçlendirme Projesi" kapsamında teçhizat alımının yapılacağı ifade edilerek, tedarik edilecek ürünler, şartlar ve iletişim bilgilerini içeren ilan belgesi gönderildiği; söz konusu alım için Asya Kalkınma Bankası'ndan (ADB) anılan projeye yönelik finansman başvurusunda bulunulduğu belirtilmiş, tekliflerin ADB üyesi ülkelere açık olduğu bildirilmiştir.

Yazıda devamla; ADB'nin Tek Aşamalı: Tek Zarf Teklif Süreci (Single-Stage: One Envelope Bidding Procedure) ile uyumlu olarak Açık Yarışma Teklifi (Open Competitive Bidding) yoluyla talep toplanacağı ifade edilmiş, alımlar için son teklif tarihinin 14 Eylül 2023 olduğu ve tekliflerin Pakistan saati ile 11:00'e kadar sunulabileceği belirtilmiştir.

EK-10: Tedarik İlanı

7. Brezilya/Pet Film Anti-damping Önlemi

İlgi: 10.08.2023 tarihli ve 2023/124 tarihli yazımız.

T.C. Ticaret Bakanlığı İthalat Genel Müdürlüğünden alınan yazıda, Brezilya tarafından, ülkemiz menşeli "PET Film” (3920.62.19, 3920.62.91 ve 3920.62.99 GTİP'lerinde yer alan) ithalatına karşı 1 Mart 2012 tarihinden bu yana uygulanmakta olan anti-damping önlemi kapsamında, Brezilya Kalkınma, Sanayi, Ticaret ve Hizmetler Bakanlığınca başlatılan nihai gözden geçirme soruşturmasına yönelik olarak düzenlenmesi öngörülen kamu dinleme toplantısına ilişkin bildirim ilgide kayıtlı yazımız ile iletilmişti.

Yazıda devamla, Sao Paulo Ticaret Ataşeliğimizden alınan bir yazı ile bu defa, anılan Bakanlık'tan Brezilya Büyükelçiliğimiz kanalıyla 15 Ağustos 2023 tarihinde alınan e-posta ve eki belge ile gayri-resmi tercümesi ekte iletilmiş olup; söz konusu belgelerin incelenmesinden, ilgili soruşturma süreçlerine katılım kapsamında ve anılan toplantının konu başlıklarındaki değişikliğe ilişkin bilgi verildiği görülmektedir.

EK-11: E-posta

EK-12: Mektup (Portekizce)

EK-13: Mektup (İngilizce)

8. Bangladeş Genel Ticaret Heyeti Hk.

Akdeniz İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği (AKİB)'nden alınan yazıda, T.C. Ticaret Bakanlığı ve Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) koordinasyonu, Genel Sekreterlikleri organizasyonunda, Bangladeş ile olan dış ticaret hacmimizi artırmak ve firmalarımızın yeni iş birlikleri tesis etmeleri, pazar araştırması yapmaları ve yeni iş ve yatırım fırsatlarını değerlendirmeleri amacıyla 07 - 11 Ekim 2023 tarihleri arasında Bangladeş'in Dakka şehrine yönelik tüm sektörleri kapsayan genel nitelikli bir Genel Ticaret Heyeti gerçekleştirilmesi planlandığı belirtilmektedir.

Bahse konu ticaret heyetine başvuru için son tarih 25 Ağustos 2023 Çarşamba günü mesai saati bitimidir. Bu tarihe kadar https://delegations.tim.org.tr/event/bangladesh-dhaka-2023 internet adresinde yer alan Başvuru Formu'nun eksiksiz olarak doldurulması ve organizasyon kapsamındaki ekonomi sınıfı uçak bileti, konaklama, toplantı, transfer vb. giderlerden oluşan katılım paketi için 1.100-USD katılım bedelinin AKİB hesabına yatırılması ve ödemeye dair banka dekontlarının tubakiris@akib.org.tr ve sanayi@akib.org.tr e-posta adreslerine gönderilmesi gerekmektedir.

İletişim:

Tuba ERAYBAT

E-posta: tubakiris@akib.org.tr , sanayi@akib.org.tr

Tel: +90 324 325 37 37 / 1130

Başvuru İçin: https://delegations.tim.org.tr/event/bangladesh-dhaka-2023/company/register

EK-14: Heyete İlişkin Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar



Ekler:
ek-1.pdf

ek-10.pdf

ek-11.pdf

ek-12.pdf

ek-13.docx

ek-14 Heyete İlişkin Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar.docx

ek-2.pdf

ek-3.pdf

ek-4.pdf

ek-5.pdf

ek-6.pdf

EK-7 İrtibat Bilgileri.docx

ek-8.pdf

ek-9.pdf

Tüm soru, görüş ve önerileriniz için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Belirttiğiniz GSM numarasına gönderilen 4 haneli SMS Doğrulama Kodunu giriniz.

SMS Doğrulama Kodu Hatalı

Mesajınız başarılı bir şekilde iletilmiştir. En kısa sürede tarafınıza bilgi verilecektir.

Hata oluştu. Lütfen daha sonra tekrar deneyiniz.