2023/152 Sirküler (11.09.2023)


BATI AKDENİZ İHRACATÇILAR BİRLİĞİ ÜYELERİNE
SİRKÜLER 2023-152

Sayın Üyemiz;

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM)'nden alınan bir yazıda, havayolu kargo taşıma hizmetleri ihracatımızın ve ülke ekonomimizin gelişimine önemli katkılar sunmakta olduğu, uzak pazarlara kısa sürede erişime imkan sağladığı belirtilmektedir. Bu bağlamda, ihracatçı firmalarımızın havayolu ile taşımalarını daha uygun maliyetlerle gerçekleştirebilmeleri amacıyla Türkiye İhracatçılar Meclisi ile Türk Hava Yolları A.O. (THY) arasında geçtiğimiz dönemde üç defa iş birliği protokolü imzalandığı ifade edilmektedir.

İmzalanan protokollerle ihracatçılarımız birçok pazara ulaşımda önemli rekabet avantajları elde etmiş olup dördüncü protokolün gerçekleştirilmesine yönelik çalışmalara başlanmıştır. Bu kapsamda, söz konusu protokolde yer almasında yarar görülen destinasyonlara ihtiyaç bulunduğu bildirilmektedir.

Bu itibarla, hava taşıma potansiyelinin ortaya çıkarılması ve lojistik ihtiyaçlar ile sektörel taleplerin değerlendirilebilmesi amacıyla bir anket çalışması hazırlanmıştır. https://forms.gle/gLEhYDDKNY2kY8JJA linkinde yer alan anket formunun ihracatçı firmalarımız tarafından 14 Eylül 2023 Perşembe günü mesai bitimine kadar doldurulabileceği belirtilmektedir.

Bilgileri ve üye firmalarımızın varsa ilave ülke/destinasyon önerileri için ekte yer alan tablonun doldurularak 13 Eylül 2023 Çarşamba günü 15.30'a kadar Genel Sekreterliğimize (arge@baib.gov.tr) iletilmesini rica ederim.

e-imzalıdır
Ümit SEZER
Genel Sekreter

Ek: Öneri Tablosu



Ekler:
EK.docx

Tüm soru, görüş ve önerileriniz için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Belirttiğiniz GSM numarasına gönderilen 4 haneli SMS Doğrulama Kodunu giriniz.

SMS Doğrulama Kodu Hatalı

Mesajınız başarılı bir şekilde iletilmiştir. En kısa sürede tarafınıza bilgi verilecektir.

Hata oluştu. Lütfen daha sonra tekrar deneyiniz.