2023/180 Sirküler (16.10.2023)


BATI AKDENİZ İHRACATÇILAR BİRLİĞİ ÜYELERİNE
SİRKÜLER 2023-180

Sayın Üyemiz;

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM)'nden alınan yazıda, hızlı ve güvenli taşıma için en ideal seçeneklerden biri olarak öne çıkan havayolu kargo taşıma hizmetleri ihracatımızın gelişimine önemli katkılar sunmakta, uzak pazarlara erişim konusunda önemli avantajlar sağlamaktadır. Bu bağlamda, kargo taşımacılığı konusunda THY ile Türkiye İhracatçılar Meclisi arasında bugüne kadar üç protokol imzalanmış ve birçok pazara ulaşımda önemli kazanımlar elde edildiği bildirilmektedir.

Bu çerçevede, ihracatçı firmalarımızın havayolu ile taşımalarını daha uygun maliyetlerle gerçekleştirebilmeleri amacıyla TİM ile THY arasında Hava Kargo İş Birliği 4. Protokolü imzalandığı belirtilmektedir.

Yazıda devamla, protokol kapsamında THY; genel kargo (GEN) gönderilerinin yanı sıra yaş meyve-sebze (PEP), balık (PES) ve yumurta (HEG) kapsamında taşınabilecek Türk ihraç ürünlerinin ekte belirtilen 42 destinasyona hava kargo ile taşınmasında belirlenen kapasitesiler nispetinde yüzde 25'e varan oranlarda indirim uygulayacağı ifade edilmekte olup 16 Ekim 2023 tarihi itibarıyla hayata geçecek söz konusu protokolün 31 Ocak 2024 tarihine kadar yürürlükte kalacağı bildirilmektedir.

Bilgilerini rica ederim.

e-imzalıdır
Ümit SEZER
Genel Sekreter

Ek: İndirimli Taşıma Destinasyon Listesi (1 Sayfa)



Ekler:
ek1.pdf

Tüm soru, görüş ve önerileriniz için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Belirttiğiniz GSM numarasına gönderilen 4 haneli SMS Doğrulama Kodunu giriniz.

SMS Doğrulama Kodu Hatalı

Mesajınız başarılı bir şekilde iletilmiştir. En kısa sürede tarafınıza bilgi verilecektir.

Hata oluştu. Lütfen daha sonra tekrar deneyiniz.