2023/203 Sirküler (15.11.2023)


BATI AKDENİZ İHRACATÇILAR BİRLİĞİ ÜYELERİNE
SİRKÜLER NO: 2023-202

Sayın Üyemiz,

T.C. Ticaret Bakanlığı koordinasyonu ile 5973 sayılı İhracat Destekleri Hakkında Karar çerçevesinde, Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği ve İstanbul Maden İhracatçıları Birliği organizasyonu ile doğal taş sektöründe faaliyet gösteren firmalara yönelik 29 Ocak -1Şubat 2024 tarihlerinde Fas Krallığı'nın Kazablanka şehrine Türk Doğal Taşları Sektörel Ticaret Heyeti faaliyetinin gerçekleştirilmesi planlanmaktadır.

Planlanan heyet ile; (1) Olası ticari işbirliği imkânlarının araştırılması ve ticari potansiyelin yerinde tespit edilmesi ve (2) Sektörel kurum ve alıcı firmalarla ikili görüşmeler yaparak yeni iş bağlantıları kurulması hedeflenmektedir.

Söz konusu ticaret heyeti için, Ticaret Bakanlığı onayı alınması halinde, Birliğimiz tarafından katılımcı firma temsilcileri için destek tutarı oranında prefinansman sağlanacaktır. Bu çerçevede, söz konusu heyet programından daha fazla firmamızın faydalanabilmesini teminen 1. kişi için katılım payı 1.250 USD,aynı firmadan2 kişi için 1.650 USD olarak belirlenmiştir. Katılım payına; İstanbul-Kazablanka-İstanbul uçak bileti, konaklama (oda+kahvaltı), transferler, bölgedeki önemli ithalatçılarla ikili iş görüşmeleri organizasyon giderleri, tanıtım malzemeleri, tercüman hizmeti dâhil; oteldeki ekstra oda harcamaları ve Antalya-İstanbul-Antalya uçak bileti hariçtir.

Bu çerçevede,https://tinyurl.com/68s4fdcclinkinde yer alan başvuru formunu doldurduktan sonra katılım bedelini aşağıda yer alan banka hesabına yatırmaları ve ödeme dekontuyla beraber ek kısmında talep edilen belgeleri eksiksiz hazırlayarak en geç 21 Kasım 2023 Salı günü mesai bitimine kadar öncelikle e-posta yoluylaarge@baib.gov.tradresine ve ıslak imzalı belgeleri aşağıda yer alan Birlik adresine iletmeleri gerekmektedir.

Bilgilerini rica ederim.

e-imzalıdır
Ümit SEZER
Genel Sekreter

EKLER:

  1. Taslak Program
  2. Katılımcı Şirket Talep Yazısı (EK A-1) (Şirket unvanı doğru ve eksiksiz yazılmalı, firma kaşesi ve şirketi temsile yetkili kişinin imzası bulunmalıdır)
  3. Katılımcı Şirket Bilgi Formu (EK C-2) (Excel dosyası olarak e-mail ile gönderilmesi gerekmektedir)
  4. Taahhütname
  5. Kişisel Verilerin Kullanımı Onay Formu
  6. Heyete katılan temsilcinin Şirket sahibi veya ortağı olunması halinde; şirketin güncel sermaye paylaşımını gösteren ticaret sicil gazetesi fotokopisi (e-mail ile gönderilmelidir)
  7. Heyete Katılacak temsilcinin firma personeli olması halinde (yönetim kurulu/icra kurulu üyesi ve şirket yöneticisi dâhil) bu durumu gösterir Ticaret Sicil Gazetesi veya son aya ait firma SGK bildirgesi (e-mail ile gönderilmelidir)

TİCARET HEYETİ İLE İLGİLİ ÖNEMLİ NOTLAR

1. Söz konusu heyete katılım sınırlı sayıda olup, çok sayıda talep olması durumunda heyet bedelinin yatırılması ve heyete ilişkin gerekli belgelerin eksiksiz olarak teslim edilme tarihi esas alınacaktır.

2. Sektörel ticaret heyetine katılacak şirketlerin Destek Yönetim Sistemi'nde (DYS) yararlanıcı olarak kayıtlı olmaları zorunludur. DYS kaydı bulunmayan firmaların heyete katılımı ve destekten yararlanma imkanı bulunmamaktadır.

3. Heyete katılacak temsilcinin firma sahibi veya ortağı olması halinde; şirketin güncel sermaye paylaşımını gösteren Ticaret Sicil Gazetesi fotokopisi; heyete katılacak temsilcinin firma çalışanı olması halinde (Yönetim kurulu/icra kurulu üyesi ve şirket yöneticisi dahil) ise bu durumu gösterir Ticaret Sicil Gazetesi veya son aya ait firma SGK hizmetli listesinde katılacak temsilcinin adının geçtiği sayfanın e-mail ile gönderilmesi gerekmektedir.

4.Tüm imzalanacak belgelerin firma imza sirkülerinde tatbiki imzası bulunan ve kuruluşu temsil ve ilzama yetkili kişi; tek başına imzaya yetkili olmaması durumunda müşterek imza yetkisi olan kişiler tarafından imzalanması gerekmektedir. Firma imza sirkülerinin de e-mail ile iletilmesi gerekmektedir.

5. Şahıs firmaları Ticaret Bakanlığı desteğinden yararlanamamaktadır.

6. Heyete katılmak isteyen firmalarımızın, heyet programı İstanbul'dan başladığından, Antalya-İstanbul, İstanbul-Antalya uçuş biletlerini kendilerinin temin etmeleri gerekmektedir.

7. Fas hükümeti tarafından Covid-19 önlemleri kapsamında ülkeye giriş için talep edilen aşı sertifikası, PCR zorunluluğu, hızlı antijen testi vb. yükümlülüklerin heyet katılımcısı tarafından bireysel olarak yerine getirilmesi gerekmektedir.

8. Türk vatandaşları, ülkeye giriş tarihinden itibaren 6 ay süreyle geçerli pasaport hamili olmaları halinde Fas'a yapacakları 90 güne kadar ikamet süreli seyahatlerinde vizeden muaftır. Ülkeye girişte ve çıkışta verilen formların doğru ve eksiksiz biçimde doldurulması önem taşımaktadır.

9. Katılım bedelinin yatırılacağı Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği USD hesabı banka bilgileri aşağıdaki gibidir:

USD Hesap Bilgileri:

Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği

Vakıflar Bankası-Antalya Şubesi-Hesap No: 00158048000844376

IBAN:TR09 0001 5001 5804 8000 8443 76

NOT: Banka dekontlarında katılımcı firmanın ismi, hesap numarası, IBAN numarası, "Türk Doğal Taşları Fas Krallığı Sektörel Ticaret Heyeti Katılım Bedeli” ibaresi yer alması gerekmektedir.

10. Islak imzalı belgeleri iletileceği Birlik adresi aşağıdaki gibidir:

İstanbul Maden İhracatçıları Birliği Adres Bilgileri:

Yenibosna Merkez Mh. Sanayi Cd. No: 3 Dış Ticaret Kompleksi A Blok Kat: 6 34197 Bahçelievler/İstanbul



Ekler:
1-Taslak_Program.pdf

2-Katilimci_Firma_Talep_Yazisi.pdf

3) Katılımcı Şirket Bilgi Formu.xls

4-Taahhütname.pdf

5-Aydinlatma_Bildirimi_Formu.pdf

Tüm soru, görüş ve önerileriniz için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Belirttiğiniz GSM numarasına gönderilen 4 haneli SMS Doğrulama Kodunu giriniz.

SMS Doğrulama Kodu Hatalı

Mesajınız başarılı bir şekilde iletilmiştir. En kısa sürede tarafınıza bilgi verilecektir.

Hata oluştu. Lütfen daha sonra tekrar deneyiniz.