2020/014 Sirküler (17.01.2020)


BATI AKDENİZ İHRACATÇILAR BİRLİĞİ ÜYELERİNE

SİRKÜLER NO: 2020/ 014

Sayın Üyemiz,

T.C. Ticaret Bakanlığından alınan yazıya atıfla, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM)nden alınan yazıda, Zararlı "brown marmorated stink bug"(BMSB veya Halyomorpha halys) organizmasının Avustralya ya girişinin kontrol altına alınmasına yönelik olarak, aralarında ülkemizin de bulunduğu hedef ülkelerin yüksek riskli ürünlerine ısıl işlem, silfir florid ve metil bormür fumigasyonu uygulaması gerektiği bildirilmektedir.

Yazıda devamla, Avustralya Tarım ve Su Kaynakları Departmanının Dünya Ticaret Örgütü (DTÖ) Sağlık ve Bitki Sağlığı (SPS) Önlemlerinin Uygulanmasına ilişkin Anlaşma kapsamında yayınladığı 12 Aralık 2019 tarihli ve G/SPS/N/AUS/491 sayılı ekte yer alan SPS bildiriminde, hedef yüksek riskli ürünlerin ihracatında gerçekleştirilen fumigasyon uygulamalarının başlangıç zamanı, konsantrasyon okuması gibi gereklilikleri içerecek şekilde güncellendiği de ifade edilmektedir.

Söz konusu fumigasyon uygulamasına tabi ürünlerin Avustralya ya ihracatında herhangi bir sorun yaşanmasını önlemek amacı ile ekte SPS bildirimi sunulmaktadır.

Bilgilerini rica ederim.

e-imzalıdır
Güliz AKEL ÇETİNKAYA
Genel Sekreter T.




EK:
SPS Bildirimi (2 sayfa)



Ekler:
EK-SPS Bildirimi.pdf

Tüm soru, görüş ve önerileriniz için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Belirttiğiniz GSM numarasına gönderilen 4 haneli SMS Doğrulama Kodunu giriniz.

SMS Doğrulama Kodu Hatalı

Mesajınız başarılı bir şekilde iletilmiştir. En kısa sürede tarafınıza bilgi verilecektir.

Hata oluştu. Lütfen daha sonra tekrar deneyiniz.