2020/019 Sirküler (24.01.2020)


BATI AKDENİZ İHRACATÇILAR BİRLİĞİ ÜYELERİNE

SİRKÜLER 2020-019

Sayın Üyemiz;

1. "Petrol Boruları - OCTG” Anti Damping ve Telafi Edici Vergi Önlemleri

2. T.C. Ticaret Bakanımız Sayın Ruhsar Pekcan'ın Resmi Ziyareti Vesilesiyle Litvanya-Türkiye İş Formu

3. İnoSuit - İnovasyon Odaklı Mentorluk Programı

Konularını içeren duyurularımızın detayları ekte sunulmuştur.

Bilgilerini rica ederim.


e-imzalıdır
Güliz AKEL ÇETİNKAYA
Genel Sekreter T.


1."Petrol Boruları - OCTG” Anti Damping ve Telafi Edici Vergi Önlemleri

T.C. Ticaret Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğünden alınan yazıda, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) tarafından ülkemiz menşeli "Petrol Boruları - OCTG” (7304.29, 7304.39, 7304.59, 7305.20, 7305.31, 7306.29, 7306.30 ve 7306.50 GTİP'li) ithalatına karşı uygulanan anti-damping ve telafi edici vergi önlemlerine yönelik 24 Eylül 2019 tarihinde nihai gözden geçirme soruşturması yürütülmesine yönelik Uluslararası Ticaret Komisyonu (ITC) kararının Amerika Resmi Gazetesi'nde yayımlanmış olduğu ve buna ilişkin tarihlerin daha sonra açıklanacağı, ilgide kayıtlı yazı ile daha önce bildirildiği ifade edilmektedir.

Bu kapsamda, ekte yer alan 15 Ocak 2020 tarihli bildirim çerçevesinde anılan soruşturmaya taraf olmak isteyen firmaların 45 gün içerisinde taraf olma taleplerini ITC'ye bildirmeleri ve ITC'den alınan mektup çerçevesinde yine ekli yabancı üretici/ihracatçı soru formunun, katılım sağlanacak taraflarca doldurularak 30 Ocak 2020 tarihine kadar ITC'nin dropbox hesabına, e-posta yoluyla elektronik ortamda veya CD aracılığıyla iletilmesi gerektiği bildirilmektedir.

ITC tarafından yürütülecek olan söz konusu soruşturmaya ilişkin önemli tarihler ekli bildirimde yer almaktadır.

EK-1: OCTG ITC Review

EK-2: Foreign Producers' Questionnaire-Soru Formu

EK-3: Q comment letter (Review)-OCTG

2. T.C. Ticaret Bakanımız Sayın Ruhsar Pekcan'ın Resmi Ziyareti Vesilesiyle Litvanya-Türkiye İş Formu

Dış Ekonomik İlişkiler Konseyi (DEİK)'nden alınan yazıya atıfla, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM)'nden alınan yazıda, T.C. Ticaret Bakanımız Sayın Ruhsar PEKCAN'ın 31 Ocak 2020 tarihinde Litvanya'ya gerçekleştireceği resmi ziyaret kapsamında Litvanya-Türkiye İş Forumu'nun gerçekleştirileceği; 30 Ocak 2020 Cuma günü Litvanya'nın başkenti Vilnius'ta T.C. Ticaret Bakanımız Sayın Ruhsar PEKCAN ve Litvanya Enerji Bakanı ve vekaleten Ekonomi ve İnovasyon Bakanlığını yürüten Sayın Zygimantas VAICIUNAS'ın onurlandırmalarıyla gerçekleştirilecek İş Forumu'na önde gelen iş dünyası kuruluşları ve temsilcilerinin katılım sağlayacağının öngörüldüğü belirtilmektedir.

Bu çerçevede, Türkiye ve Litvanya arasındaki ikili ticari ve ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi ve yeni fırsatlar yaratılması açısından önem arz ettiği ifade edilen İş Forumlarına katılmak isteyen ihracatçıların 27 Ocak 2020 Pazartesi günü mesai bitimine kadar https://portal.deik.org.tr/KatilimFormu/1130/14174 adresi üzerinden katılım formunu doldurarak başvuru yapmaları gerektiği ifade edilmektedir.

3. İnoSuit - İnovasyon Odaklı Mentorluk Programı

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM)'nden alınan yazıda, katma değerli ihracatın artırılması amacıyla inovasyon, Ar-Ge, tasarım ve markalaşma çalışmalarına odaklanmış bulunan Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından yürütülmekte olan İnoSuit - İnovasyon Odaklı Mentorluk Programı'nın, Kasım 2016 tarihinden bu yana devam etmekte olduğu belirtilmektedir.

Bu çerçevede, İnoSuit Programı kapsamında ülkemizde "inovasyon yönetimi” konusunda yetkinliği ve üniversite-sanayi iş birliği konusundaki motivasyonu yüksek üniversiteler ve akademisyenler ile "kurumsal inovasyon sistemlerini” oluşturmayı hedefleyen ihracatçı firmaların eşleştirilerek odaklı, uygulamaya dönük ve bilimsel bir çalışma ile son derece değerli kazanımlar elde edildiği bildirilmektedir.

Bu kapsamda, İnoSuit Programı'nın, Nisan 2020'de başlayacak olan dokuzuncu dönemine katılmak isteyen firmalar için son başvuru tarihinin 14 Şubat 2020 Cuma günü olduğu belirtilmekte olup söz konusu programın katılım koşulları ve programın yürütülmesine ilişkin tüm detaylar ekte yer almaktadır.

EK-4: İnoSuit Programı Bilgi Notu

EK-5: Duyuru E-Postası Örneği



Ekler:
Ek-1.pdf

Ek-2.pdf

Ek-3.pdf

Ek-4.pdf

Ek-5.pdf

Tüm soru, görüş ve önerileriniz için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Belirttiğiniz GSM numarasına gönderilen 4 haneli SMS Doğrulama Kodunu giriniz.

SMS Doğrulama Kodu Hatalı

Mesajınız başarılı bir şekilde iletilmiştir. En kısa sürede tarafınıza bilgi verilecektir.

Hata oluştu. Lütfen daha sonra tekrar deneyiniz.