2020/040 Sirküler (18.02.2020)


BATI AKDENİZ İHRACATÇILAR BİRLİĞİ ÜYELERİNE

SİRKÜLER 2020-040

Sayın Üyemiz;

1. Meksika Bilgilendirme Semineri Hk.

2. "Energy Tech Summit” Konferans Duyurusu

3. Meksika Türk İhraç Ürünleri Fuarı

4. Özbekistan - Rezervuar İnşaatı Yatırım Projeleri Hk.

5. 10. Dünya Türk İş Konseyi Kurultayı

6. ATSO "KÖK” Ödülleri

Konularını içeren duyurularımızın detayları ekte sunulmuştur.

Bilgilerini rica ederim.

e-imzalıdır
Güliz AKEL ÇETİNKAYA
Genel Sekreter T.




1.Meksika Bilgilendirme Semineri Hk.

İstanbul Maden ve Metaller İhracatçı Birlikleri (İMMİB)'nden alınan yazıda, T.C. Ticaret Bakanlığı koordinasyonunda, İMMİB organizasyonunda, Ticaret Bakanlığı yetkilileri tarafından, 20 Şubat 2020 Perşembe günü saat 14:00'de, Meksika pazarı ve potansiyeline ilişkin seminer düzenlenmesinin planlandığı belirtilmektedir.

Bahse konu seminerde, Ülkemiz ihracat ana planı kapsamında hedef ülkeler arasında yer aldığı belirtilen Meksika pazarı ve potansiyeline ilişkin detaylar aktarılacağı, ayrıca 17-20 Nisan 2020 tarihleri arasında Meksika'nın Meksiko şehrinde, Orta Anadolu İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliğinin organizatörlüğünde düzenlenecek "Meksika Türk İhraç Ürünleri Fuarı”na yönelik de bilgilendirme yapılacağı ifade edilmektedir.

Bu çerçevede, söz konusu seminere katılmak isteyen firmaların en geç 18 Şubat 2020 Salı günü saat 17:30'a kadar, https://forms.gle/C3VAgDeBCifmAZeF6 adresindeki katılım formunu doldurmaları gerektiği belirtilmektedir.

Tarih: 20 Şubat 2020 Perşembe

Saat: 14:00

Yer: Dış Ticaret Kompleksi / Çobançeşme Mevkii, Sanayii Cad. No.3 Bahçelievler/İstanbul

2. "Energy Tech Summit” Konferans Duyurusu

T.C. Ticaret Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü'nden alınan yazıda, Sayın Bakanımızın Litvanya'ya gerçekleştirmiş oldukları ziyaret sırasında Litvanya'da düzenlenecek olan enerji sektörüne yönelik konferansın gündeme geldiği belirtilmektedir. Konuya ilişkin olarak Vilnius Ticaret Müşavirliğimizce; "Energy Tech Summit” adlı söz konusu konferansın 21-22 Mayıs 2020 tarihlerinde Vilnius/Litvanya'da düzenleneceği, elektrikli arabalar, temiz enerji kaynakları, enerji sektöründe yapay zeka ve otomasyonun kullanılması gibi konuların ele alınacağı konferansın birçok uluslararası konuşmacıya ev sahipliği yapacağı ifade edilmektedir

3. Meksika Türk İhraç Ürünleri Fuarı

T.C. Ticaret Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü'nden alınan yazıya atıfla Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM)'nden alınan bir yazıda, Meksika Türk İhraç Ürünleri Fuarı'nın ilkinin 17-20 Nisan 2020 tarihleri arasında Meksika'nın Meksiko şehrinde Orta Anadolu İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliğinin organizatörlüğünde gerçekleştirileceği bildirilmektedir.

Bahse konu fuarın gerçekleştirilmesinin Ticaret Bakanı Sayın Ruhsar PEKCAN ve Meksikalı mevkidaşının iki ülke arasında ticari ilişkilerin geliştirilmesine yönelik ortak kararlılıklarının bir ifadesi olduğu ayrıca fuar açılışının Sayın Bakanlar tarafından gerçekleştirilmesinin planlandığı belirtilmektedir.

Meksika'nın dünyanın 11 'inci büyük ekonomisi olması, dış ticaret bakımından ülkemizin bölgede yoğunluklu ticari faaliyet gösterdiği ülkelerden birisi olmaması gibi unsurların bu ülkeyi Türk iş insanları için önemli bir cazibe odağı haline getirmekte olduğu, tarım ürünleri, petrol ürünleri, plastik, kauçuk, tekstil ve konfeksiyon, demir-çelik, iklimlendirme, elektronik, otomotiv yan sanayi, deniz taşıtları ve mobilya sektörlerinde bu ülkeye yapılacak ihracatın büyük bir potansiyel teşkil ettiği, bu kapsamda, Türkiye-Meksika ticari ilişkilerinin sahip olduğu yüksek potansiyel ve Sayın Bakanların bu potansiyeli gerçekleştirme iradeleri de dikkate alındığında yukarıda zikredilen sektörlerde faaliyet gösteren firmaların geniş katılımıyla bir fuarın sağlanmasında fayda olduğu belirtilmektedir.

4.Özbekistan - Rezervuar İnşaatı Yatırım Projeleri Hk.

Taşkent Ticaret Müşavirliği'nden alınan yazıda, Özbekistan Su Kaynakları Bakanlığına bağlı "Su Sektörü Projelerini Uygulama Ajansı” Balkan Vekili Shavkat Batirov tarafından Müşavirliklerine iletilen bilgiye göre, Rezervuar İnşaatı Yatırım Projeleri'nin Özbekistan Su Kaynakları Bakanlığınca başlatıldığı, 5-6 Mart 2020 tarihlerinde düzenlenecek Uluslararası Taşkent Yatırım Forumu kapsamında, adı geçen Bakanlık tarafından Taşkent ve Namangan bölgesindeki su depoları inşaatı yatırımlarını finanse edecek yatırımcıların arandığı, proje kapsamındaki yerlerin potansiyel yatırımcılara meyve bahçeleri ve diğer tarımsal ürünlerin yetiştirilmesi için tahsis edilebileceği, proje kapsamındaki yerlerin turizm açısından elverişli olması nedeniyle rekreasyon alanları ve otel inşaatı için de kullanılabileceği belirtilmektedir.

Bahse konu yatırım projeleri ile ilgilenebilecek potansiyel yatırımcıların, Müşavirlikleri ile veya Proje Tüzüğü (Project Charter) belgesi içindeki Initiator of the Project bölümünde yer alan iletişim bilgilerini kullanarak ilgili Bakanlık ile doğrudan iletişime geçmesinin mümkün olduğu belirtilmektedir. Ayrıca sh.batirov1@gmaiI.com e-posta adresinden Su Sektörü Projelerini Uygulama Ajansı Balkan Vekili Shavkat Batirov ile iletişime geçilerek yatırım projelerinin detayları hakkında da bilgi alınabileceği ifade edilmektedir.

EK: Rezervuar Yatırım Projeleri Detayları

5. 10. Dünya Türk İş Konseyi Kurultayı

Dış Ekonomik İlişkiler Konseyi'nden (DEİK) alınan yazıya atıfla, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM)'nden alınan bir yazıda, yurtdışında yaşayan Türkleri ortak hedefler etrafında birleştirmek için 2008 yılında DEİK bünyesinde kurulduğu belirtilen Dünya Türk İş Konseyi'nin (DTİK) en önemli faaliyetlerinden biri olduğu belirtilen Dünya Türk İş Konseyi Kurultayının, bu yıl onuncusunun 21-22 Mart 2020 tarihleri arasında İstanbul Haliç Kongre Merkezi'nde, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın teşrifleriyle DEİK ev sahipliğinde gerçekleştirileceği bildirilmektedir.

Kurultay kapsamında, dünyanın dört bir yanında yaşayan Türk girişimci iş insanlarının yanı sıra önde gelen profesyonel, akademisyen, sanatçı ve sporcularının, Hükümetimizin değerli Bakanlarının ve Türkiye'de yaşayan iş dünyasının bir araya getirilmesinin hedeflendiği; Türk diasporasının ekonomik kalkınmasının yanı sıra başta iş örgütleri olmak üzere yurtdışında yaşayan Türklerin iş birliği içerisinde hareket etmelerine dönük stratejilerin tartışılacağı belirtilen etkinlikte, aynı zamanda yurtdışından katılan Türk firmaları ile Türkiye'de yerleşik firmalar arasında ikili iş görüşmeleri vesilesi ile katılımcıların iş birlikleri ve ortaklıklar kurmasına zemin oluşturulacağı belirtilmektedir.

Son başvuru tarihi 20 Mart 2020 olan etkinlik için https://portal.deik.org.tr/KatilimFormu/1157/14416 linki üzerinden kayıt olunması gerekmektedir.

6.ATSO "KÖK” Ödülleri

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO)'ndan alınan bir yazıda, Geleneksel ödül törenlerini tek bir çatı altında topladıkları kısa adı "KÖK” olan "Kente Önem Katanlar” Ödüllerinin başvuru tarihinin yoğun talep üzerine 21 Şubat Cuma gününe kadar uzatıldığı belirtilmektedir.

Oda üyeliği koşulu aranmaksızın başvuru yapılabileceği belirtilen "Kent Ödülleri kategorisi için henüz başvurularını tamamlayamayan veya başvurmak isteyen kişi, kurum-kuruluşlar ve üyelerin www.kenteonemkatanlar.org web sayfası üzerinden başvuru yapabileceği ya da aday önerisinde bulunabileceği, üyelik koşulu bulunan "Döviz Kazandırıcı Hizmetler” kategorileri için de üyelerin, aynı web sayfasında yer alan firma bilgi formu ve banka beyan yazılarını hazırlayarak ilgili birimlere teslim edebileceği belirtilmektedir.

Başvuru Son Tarih: 21 Şubat Cuma saat 17:30



Ekler:
EK Namangan Şehri Yengikurgan Bölgesi Zarkent Su Deposu İnşaatı.rar

EK Taşkent Şehri Ahangaran Bölgesi Taştepe Su Deposu İnşaatı.rar

EK Taşkent Şehri Parkent Bölgesi Kızılsay Su Deposu İnşaatı.rar

EK Taşkent Şehri Parkent Bölgesi Parkent Su Deposu İnşaatı.rar

Tüm soru, görüş ve önerileriniz için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Belirttiğiniz GSM numarasına gönderilen 4 haneli SMS Doğrulama Kodunu giriniz.

SMS Doğrulama Kodu Hatalı

Mesajınız başarılı bir şekilde iletilmiştir. En kısa sürede tarafınıza bilgi verilecektir.

Hata oluştu. Lütfen daha sonra tekrar deneyiniz.