2020/108 Sirküler (31.03.2020)


BATI AKDENİZ İHRACATÇILAR BİRLİĞİ ÜYELERİNE
SİRKÜLER NO: 2020/108

Sayın Üyemiz,

Türkiye İhracatçılar Meclisi(TİM)'nden alınan bir yazıda İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğünden alınan bir yazıya atıfla, Çin'in Vuhan kentinde başlayarak tüm dünyayı tehdit etmeye devam eden ve Dünya Sağlık Örgütü tarafından pandemi olarak nitelendirilen Coronavirüs (Kovid19) salgınından ülkemizi ve vatandaşlarımızı korumak ve salgının yayılmasını engellemek amacıyla alınan önleyici tedbirler çerçevesinde Türkiye ve Gürcistan arasındaki sınır kapılarında iki ülke arasındaki mutabakat ile aşağıdaki tedbirlerin alınmasının kararlaştırıldığı ifade edilmektedir.

Bu kapsamda;

1. Alınan önleyici tedbirler çerçevesinde, Sarp Sınır Kapısı'na ek olarak Posof/Türkgözü ve Çıldır/Aktaş kara sınır kapıları da geçici olarak yolcu trafiğine karşılıklı olarak kapatılmıştır.

2. Mezkur kara sınır kapılarına ilaveten Kars Tren Garı Geçici Demir Yolu Sınır Kapısı da geçici olarak yolcu trafiğine karşılıklı olarak kapatılmıştır.

3. Sınır kapılarında yük taşımacılığına ise herhangi bir kısıtlama getirilmeyecektir. Dış ticaret, Sağlık Bakanlığı ve Ticaret Bakanlığınca belirlenen usuller çerçevesinde devam edecektir.

4. Bu önlem, 18 Mart 2020 tarihi itibarıyla Türkiye saati ile 24.00, Gürcistan saati ile 01.00'den itibaren geçerli olacak; Türk ve Gürcü vatandaşları ile üçüncü ülke vatandaşlarına aynı şekilde uygulanacaktır.

Bilgilerini rica ederim.

e-imzalıdır
Güliz AKEL ÇETİNKAYA
Genel Sekreter T.

Tüm soru, görüş ve önerileriniz için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Belirttiğiniz GSM numarasına gönderilen 4 haneli SMS Doğrulama Kodunu giriniz.

SMS Doğrulama Kodu Hatalı

Mesajınız başarılı bir şekilde iletilmiştir. En kısa sürede tarafınıza bilgi verilecektir.

Hata oluştu. Lütfen daha sonra tekrar deneyiniz.