2020/125 Sirküler (07.04.2020)


BATI AKDENİZ İHRACATÇILAR BİRLİĞİ ÜYELERİNE
SİRKÜLER 2020-125

Sayın Üyemiz;

T.C. Ticaret Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğünden alınan bir yazıya atıfla, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM)'den alınan bir yazıda, ABD Ankara Büyükelçiliğinin yeni tip koronavirüs (COVID-19) salgınına ilişkin 25 Mart 2020 tarihli ve 2000392 sayılı Diplomatik Notasında, COVID-19 salgınına karşı mücadelede küresel çapta seferberliğin sağlanmasını teminen bütün ülkelerin dayanışma ve işbirliğini güçlendirmesinin ve Nota eki listedeki sağlık malzemelerinin üretiminde artış kaydedilmesinin teşvik edilmesi gerektiğinin ifade edildiği bildirilmektedir.

Salgınla mücadele kapsamında, mümkün olduğu takdirde, ülkemizde kapasite fazlası bulunabilecek söz konusu malzemelerin ABD tarafından satın alınabileceği, buna mukabil, ABD'de halihazırda fazla miktarda bulunan diğer sağlık malzemelerinin de takas yöntemiyle ülkemize tedarik edilebileceği ifade edilmektedir.

Bilgileri ve Ticaret Bakanlığına iletilmek üzere ekte yer alan malzemelerin tedarikçi firma iletişim bilgilerinin Genel Sekreterliğimize (eo@baib.gov.tr) 08.04.2020 Çarşamba (yarın) mesai bitimine kadar ivedilikle gönderilmesi gerekmektedir.

Bilgilerini rica ederim.

e-imzalıdır
Güliz AKEL ÇETİNKAYA
Genel Sekreter T.



EK: ABD Büyükelçiliği Notası ve Talep Edilen Sağlık Malzemesi Listesi



Ekler:
EK.PDF

Tüm soru, görüş ve önerileriniz için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Belirttiğiniz GSM numarasına gönderilen 4 haneli SMS Doğrulama Kodunu giriniz.

SMS Doğrulama Kodu Hatalı

Mesajınız başarılı bir şekilde iletilmiştir. En kısa sürede tarafınıza bilgi verilecektir.

Hata oluştu. Lütfen daha sonra tekrar deneyiniz.