2020/145 Sirküler (20.04.2020)


BATI AKDENİZ İHRACATÇILAR BİRLİĞİ ÜYELERİNE
SİRKÜLER NO: 2020/145

Sayın üyemiz,

Uluslararası Nakliyeciler Derneği'nin resmi websayfasında yer alan bir haberde, Odesa Ticaret Müşavirliğimizden edinilen bilgiye atıfla, Ukrayna Parlamentosunda aşağıda detayları verilen, Türk taşımacılara yönelik 14 gün karantina uygulaması ile neticelenebilecek bir kararın onaylandığı bildirilmektedir.

Uygulamanın esasları hususunda bilgilerin beklenmekte olduğu, Ukrayna sınır kapılarında 14 günlük olası karantina bekleme süresine hazır olunması gerektiği ifade edilmektedir.

İlgili haberin devamında, Ukrayna'ya veya Ukrayna üzerinden transit taşımalarda nakliyecilerimizin ve ihracatçılarımızın operasyonlarında olası 14 günlük bekleme süresine karşı hazırlıklı olmaları gerektiği uyarısı yapılmaktadır.

Söz konusu Bakanlar Kurulu kararına https://www.kmu.gov.ua/news/uryad-zaprovadiv-dzerkalni-zahodi-do-krayin-yaki-vstanovlyuyut-obmezhennya-dlya-ukrayinskih-pereviznikiv linkinden ulaşılabilmekte olup, Türkçe tercümesi aşağıda sunulmaktadır:

"Ukrayna Hükümeti, 14 Mart 2020 tarih 287 sayılı Ukrayna Bakanlar Kurulu Kararnamesi ile, Ukrayna'dan gelen kargo araçlarının sürücülerinin ve mürettebatının, hava ve deniz araçlarının mürettebatının, nehir gemileri, tren ve lokomotiflerin mürettebatları için bazı ülkelerin Ukrayna'ya karşı ülke sınırlarını geçme konusunda uygulanan kısıtlamalara karşılık önlemler alınmasına karar vermiştir.

Ukrayna devletler sınırlarının geçilmesine kendi devlet sınırlarının geçişini kısıtlamayan ülkelerin yük araçları, hava ve deniz mürettebatı, nehir gemileri, tren üyeleri ve lokomotif sürücüleri ve mürettebatı için izin verilecektir.”

Bilgilerini rica ederim.



e-imzalıdır.
Güliz AKEL ÇETİNKAYA
Genel Sekreter T.

Tüm soru, görüş ve önerileriniz için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Belirttiğiniz GSM numarasına gönderilen 4 haneli SMS Doğrulama Kodunu giriniz.

SMS Doğrulama Kodu Hatalı

Mesajınız başarılı bir şekilde iletilmiştir. En kısa sürede tarafınıza bilgi verilecektir.

Hata oluştu. Lütfen daha sonra tekrar deneyiniz.