2020/168 Sirküler (18.05.2020)


SİRKÜLER NO: 2020/168

Sayın Üyemiz;

Ticaret Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü'nden alınan yazıda, Ülkemizden Güney Kore'ye kiraz ihracatının, "Türkiye'den Taze Kiraz Meyvelerinin İthalatında Bitki Karantinası İthalat Gereklilikleri Protokolü" hükümleri doğrultusunda gerçekleştirileceği ifade edilmekte olup Tarım ve Orman Bakanlığı (TOB)'ndan Bakanlıklarına iletilen yazıda; söz konusu Protokol uyarınca birer örnekleri ekte sunulan 2020 yılına ait G. Kore'ye ihraç edilecek kirazların yetiştirildiği bahçelerin, paketleme ve fumigasyon uygulama tesisleri listelerinin oluşturulduğu, anılan ülkeye ihraç edilecek kirazların kayıtlı bahçede üretilmiş ve yine kayıtlı paketleme ve fumigasyon uygulama tesisinde işlemden geçirilmiş olması gerektiğinin bildirildiği ifade edilmektedir.

Mezkur Protokol'ün 10'uncu maddesi uyarınca, ihraç edilecek kiraz partilerinin TOB inspektörleri ile birlikte G. Kore'li inspektörler tarafından ortak resmi kontrole tabi tutulacağı ve G. Kore'li inspektörlerin Haziran ayının 3'üncü veya 4'üncü haftası davet edilmesinin öngörüldüğü belirtilmektedir.

Bu çerçevede, TOB tarafından davet programı oluşturulabilmesini teminen, 2020 yılı kiraz ihracat sezonunda G. Kore'ye kiraz ihracat etmek isteyen firmalarca bir örneği ekte yer alan tablonun doldurularak 28 Mayıs 2020 tarihi mesai bitimine kadar (bir örneği aydogdua@ticaret.gov.tr adresine olmak üzere) Ticaret Bakanlığı'na iletilmesi gerektiği bildirilmektedir.

Bilgilerini rica ederim.

e-imzalıdır
Güliz AKEL ÇETİNKAYA
Genel Sekreter T.

EKLER:

1- Kiraz Bahçesi Listesi

2- Tesis Listesi

3- Tablo



Ekler:
EK-1 Kiraz Bahçesi listesi.doc

EK-3 Tablo.doc

EK-3 Tablo.docx

Tüm soru, görüş ve önerileriniz için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Belirttiğiniz GSM numarasına gönderilen 4 haneli SMS Doğrulama Kodunu giriniz.

SMS Doğrulama Kodu Hatalı

Mesajınız başarılı bir şekilde iletilmiştir. En kısa sürede tarafınıza bilgi verilecektir.

Hata oluştu. Lütfen daha sonra tekrar deneyiniz.