2020/180 Sirküler (29.05.2020)


BATI AKDENİZ İHRACATÇILAR BİRLİĞİ ÜYELERİNE

SİRKÜLER NO: 2020/ 180

Sayın Üyemiz,

İlgi :08.05.2020 tarihli ve 2020/164 sayılı Sirkülerimiz.

İlgi'de kayıtlı yazımızda, ülkemizden Tayland'a taze elma ihraç edilebilmesine ilişkin bildirimin 22 Nisan 2020 tarihli Tayland Resmi Gazete'sinde yayımlandığı,böylelikle ülkemizden Tayland'a yaş meyve ihracatına ilişkin olarak ilk iznin alınmış olduğu ve Tayland'da mukim ithalatçı firmalarca da gerekli ithalat izninin alınmasıyla birlikte ülkemizden söz konusu ülkeye elma ihracatının başlayabileceği bildirilmişti.

T.C. Ticaret Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü'nden alınan yazıda, ülkemizden Tayland'a elma ihracatının başlatılması kapsamında, Tayland Makamlarının belirlediği şartlara göre; Tayland'a elma ihracatının ilgili üretim alanları olarak önerilen ve ihracattan önce Tayland Tarım Bakanlığı tarafından onaylanan bölgelerden sağlanacağı belirtilmekte olup; üretim alanları, paketleme tesisleri ve soğuk hava depolarının kayıtlı ve onaylı olmasının talep edildiği bildirilmektedir.

Ayni yazıda devamla, gerekli görüldüğünde ihracatın gerçekleşeceği meyve bahçeleri ve paketleme tesislerine ait bilgilerin Tayland Tarım Bakanlığınca talep edilebileceği ifade edilmekte olduğu, söz konusu ihracata ilişkin şartların ekte yer aldığı belirtilmektedir.

Bilgilerini rica ederim.

e-imzalıdır
Güliz AKEL ÇETİNKAYA
Genel Sekreter T.

Ek:Tayland'ın Elma İthalat Şartları


Ekler:
EK-1.doc

Tüm soru, görüş ve önerileriniz için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Belirttiğiniz GSM numarasına gönderilen 4 haneli SMS Doğrulama Kodunu giriniz.

SMS Doğrulama Kodu Hatalı

Mesajınız başarılı bir şekilde iletilmiştir. En kısa sürede tarafınıza bilgi verilecektir.

Hata oluştu. Lütfen daha sonra tekrar deneyiniz.