2020/181 Sirküler (29.05.2020)


BATI AKDENİZ İHRACATÇILAR BİRLİĞİ ÜYELERİNE

SİRKÜLER 2020-181

Sayın Üyemiz;

Resmi Gazete'de bugün yayınlanan Dahilde İşleme Rejimi Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ (İhracat: 2020 / 10) ile Dahilde İşleme Rejimi kapsamında döviz kullanım oranı üst sınırları yeniden belirlenmiştir.

Tebliğe göre,

- Farklı sektörler için belirlenmiş olan üst sınırlar kaldırılarak bazı tarım ürünleri hariç üst sınır % 80 olarak belirlenmiştir.

- İkincil işlem görmüş tarım ürünleri taahhüdü içeren belgelerde bu oranın azami %100 olarak tespit edilebileceği hükmü aynen korunmuştur.

- Bakanlıkça bu oranın uluslararası piyasaların seyrine göre dönemsel olarak sektörlere göre arttırılabileceği hükme bağlanmıştır.

- Halihazırda döviz kullanım oranları, otomotiv sektöründe düzenlenen belgeler için azami % 65, deri ve deri mamulleri ile çimento, cam, toprak ve seramik ürünleri sektöründe düzenlenen belgeler için azami % 60, tekstil ürünleri sektöründe düzenlenen belgeler için azami % 65, konfeksiyon ve orman ürünleri sektöründe düzenlenen belgeler için azami % 70, bunun dışında kalan sektörler için azami % 80 olarak uygulanmaktaydı..

Yeni döviz kullanım oranına ilişkin hükümler bugünden sonra (29.05.2020) düzenlenecek Dahilde İşleme İzin Belgeleri için geçerli olacaktır.

Bugün yürürlüğe giren söz konusu Tebliğe https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2020/05/20200529-4.htm linkinden erişilebilmektedir.

Bilgilerini rica ederim.

e-imzalıdır
Güliz AKEL ÇETİNKAYA
Genel Sekreter T.

Tüm soru, görüş ve önerileriniz için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Belirttiğiniz GSM numarasına gönderilen 4 haneli SMS Doğrulama Kodunu giriniz.

SMS Doğrulama Kodu Hatalı

Mesajınız başarılı bir şekilde iletilmiştir. En kısa sürede tarafınıza bilgi verilecektir.

Hata oluştu. Lütfen daha sonra tekrar deneyiniz.