2020/204 Sirküler (18.06.2020)


BATI AKDENİZ İHRACATÇILAR BİRLİĞİ ÜYELERİNE

SİRKÜLER 2020-204

Sayın Üyemiz;

Turkish Trade Center'dan alınan bir yazıda, Türkiye'nin 2023 ihracat stratejisi hedefleri doğrultusunda, değişen rekabet koşullarına ve ihtiyaca uygun olarak ihracatın gelişmesine olanak sağlamak amacıyla 2010/6 sayılı tebliğ çerçevesinde yürütüldüğü ifade edilen Türkiye Ticaret Merkezleri projelerinin B.A.E./Dubai, ABD/New York ve İngiltere/Londra'da faaliyete geçirildiği bildirilmektedir. İhracatımıza ivme kazandıracağı ve ülkemizin markalaşmasına katkı sağlayacağının öngörüldüğü belirtilen "Türkiye Ticaret Merkezleri”nin, sektörlerin taleplerine yönelik olarak potansiyel gördükleri ülkelerde projelendirilmiş olduğu, bu bağlamda B.A.E/Dubai'de Bilişim ve Mobilya, ABD/New York'ta Halı, Hazır Giyim, Deri, Ev Tekstili ve İş Kontratları, İngiltere/Londra'da Bilişim ve Seramik sektörleri gibi hedef odaklı yapılandırıldığı ifade edilmektedir.

Türkiye Ticaret Merkezleri projelerinin 2023 yılı hedeflenen ihracat rakamlarına ulaşmak için katkı sağlaması ve ülkemizi farklı bölgelerde en iyi şekilde temsil edecek yapıların yaygınlaşması adına sektörün en önemli ihracat merkezlerinden olduğu ifade edilen B.A.E/ Dubai'de Gıda Türkiye Ticaret Merkezi kurulmakta olduğu bildirilmektedir. Ofis alanlarının, The offices 1.04.1.03 Dubai World Trade Center adresinde kurulu olan ofislerinde yer alacağı bildirilmektedir. Depo alanlarının katılımcı taleplerine istinaden ayrıca kiralanacağı belirtilmektedir.

B.A.E / Dubai'de kurulacak olan Gıda Türkiye Ticaret Merkezi için, ilgili sektörde yer alan ve TTM'ye katılmak isteyen üye firmalarımızın taleplerinin en geç 29 Haziran 2020 Pazartesi günü mesai bitimine kadar Genel Sekreterliğimize (eo@baib.gov.tr) bildirilmesi hususunu rica ederim.

Bilgilerini rica ederim.

e-imzalıdır
Güliz AKEL ÇETİNKAYA
Genel Sekreter T.



EK: Başvuru Dilekçesi



Ekler:
EK.DOC

Tüm soru, görüş ve önerileriniz için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Belirttiğiniz GSM numarasına gönderilen 4 haneli SMS Doğrulama Kodunu giriniz.

SMS Doğrulama Kodu Hatalı

Mesajınız başarılı bir şekilde iletilmiştir. En kısa sürede tarafınıza bilgi verilecektir.

Hata oluştu. Lütfen daha sonra tekrar deneyiniz.