2020/286 Sirküler (11.09.2020)


BATI AKDENİZ İHRACATÇILAR BİRLİĞİ ÜYELERİNE
SİRKÜLER 2020-286

Sayın Üyemiz;

T.C. Ticaret Bakanlığı'ndan alınan yazıya atıfla, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM)'nden alınan yazıda, yurt dışı pazarlara girişte gereksinim duyulan ve pazarlama stratejilerine yön veren bilgilerin tek kanaldan ihracatçıya ulaştırılması ile hedef pazar tespiti kapsamında bir karar destek mekanizması sunması amacıyla geliştirildiği belirtilen "Kolay İhracat Platformu”nun Ticaret Bakanı Sayın Ruhsar PEKCAN'ın teşrifleri ile gerçekleştirilen Lansman ile kamuoyuna duyurulduğu ve hizmete açıldığı ifade edilmektedir.

Bahse konu platformla, ihracatçılarımız için hayati nitelikte sayılabilecek ve farklı kaynaklardan farklı formatlarda toplanıp paylaşılmakta olan birçok bilginin birbirini tamamlayan kullanıcı dostu bir yaklaşımla sistematik bir şekilde ihracatçıya sunulması ve ihracata ilişkin kararlara yönelik bir yol haritası ortaya konulmasının amaçlandığı belirtilmektedir.

"Kolay İhracat Platformu”nun, daha fazla ihracatçımızın yurt dışı pazarlara gerekli bilgi donanımına sahip olarak ve somut veriler üzerinden gerçekleştirilen analizlere dayalı sistematik bir bakış açısıyla açılabilmelerini sağlayacak bir platform olduğu ifade edilmektedir.

Söz konusu siteye https://www.kolayihracat.gov.tr/ linkinden ulaşılabilmektedir.

Bilgilerini rica ederim.

e-imzalıdır
Güliz AKEL ÇETİNKAYA
Genel Sekreter T.

Tüm soru, görüş ve önerileriniz için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Belirttiğiniz GSM numarasına gönderilen 4 haneli SMS Doğrulama Kodunu giriniz.

SMS Doğrulama Kodu Hatalı

Mesajınız başarılı bir şekilde iletilmiştir. En kısa sürede tarafınıza bilgi verilecektir.

Hata oluştu. Lütfen daha sonra tekrar deneyiniz.