2020/322 Sirküler (04.11.2020)


BATI AKDENİZ İHRACATÇILAR BİRLİĞİ ÜYELERİNE
SİRKÜLER 2020-322

Sayın Üyemiz;

1. Azerbaycan 9. Dönem KEK Toplantısı Hk

2. Arjantin / Asansör Motorları Anti-Damping Soruşturması

3. Bangladeş Ticaret Şirketi İhale Daveti

4. Ticaret Müşavirlerimizle Elektronik Sohbetler - Bahreyn

Konularını içeren duyurularımızın detayları ekte sunulmuştur.

Bilgilerini rica ederim.

e-imzalıdır
Güliz AKEL ÇETİNKAYA
Genel Sekreter T.

1. Azerbaycan 9. Dönem KEK Toplantısı Hk

T.C. Ticaret Bakanlığından alınan bir yazıya atıfla, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM)'nden alınan yazıda, Cumhurbaşkanı Yardımcımız Sayın Fuat OKTAY'ın eşbaşkanı olduğu Türkiye-Azerbaycan Hükümetlerarası Karma Ekonomik Komisyonu (KEK) 9. Dönem Toplantısı'nın önümüzdeki Kasım veya Aralık ayında Ankara'da düzenlenmesinin öngörüldüğü belirtilmektedir.

Bu kapsamda, Ticari ve Ekonomik İlişkiler Koordinasyon ve İzleme Platformu'na (TEKİZ) dercedilmesi amacıyla TİM'e sunulmak üzere, ihracatçılarımızın ekli tabloda (Ek-1) yer alan eylem planı maddelerine ilave yeni eylem planı önerilerinin yine ekli tabloya işlenerek 4 Kasım 2020 (BUGÜN) Çarşamba mesai bitimine kadar Genel Sekreterliğimize (eo@baib.gov.tr) iletilmesi gerekmektedir.

Ek-1: Eylem Planı Maddeleri Tablosu

2. Arjantin / Asansör Motorları Anti-Damping Soruşturması

Buenos Aires Ticaret Müşavirliği'nden alınan bir yazıya atıfla, T.C. Ticaret Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü'nden alınan bir yazıda, Arjantin tarafından ülkemiz menşeli "asansör motorları” (Arjantin tarife cetveline göre 8425.31.10 GTİP'li) ithalatına karşı 29 Temmuz 2019 tarihinden bu yana bir anti-damping soruşturmasının yürütülmekte olduğu ifade edilmektedir.

Bu kapsamda, Arjantin Dış Ticaret Ulusal Komisyonu tarafından iletilen 29/10/2020 tarihli bir örneği ekli notaya atıfla özetle, kanıt ve görüşlerin değerlendirilmesi aşamasında sona gelindiği ve keyfiyete ilişkin olası ilave değerlendirme veya kanıtların duyuru tarihinden itibaren 10 işgünü içerisinde taraflarca notada belirtilen ilgili genel müdürlüğe ibraz edilmesi gerektiği bildirilmektedir.

Ek-2: Nota

3. Bangladeş Ticaret Şirketi İhale Daveti

Bangladeş Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği'nden alınan bir yazıya atıfla, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM)'nden alınan yazıda, Bangladeş Ticaret Şirketi (TCB) tarafından 5.000 metrik ton standart sentetik/naylon ağda paketlenmiş soğan ya da 25/30/40 kg'lık jüt file torba ya da her torbada herhangi bir standart ağırlıkta soğan ithali için uluslararası ihale daveti yapıldığı belirtilmektedir.

Yazıda devamda, tekliflerin CFR, Chattogram limanı bazında ve 35.000 USD ya da 30.000.000 BTD ihale teminat tutarı ile birlikte 23 Kasım 2020 tarihine kadar verileceği bildirilmektedir. Konu ile ilgili detaylı bilgilerin www.tcb.gov.bd adresinde yer almakta olduğu belirtilmektedir.

4. Ticaret Müşavirlerimizle Elektronik Sohbetler - Bahreyn

T.C. Ticaret Bakanlığından alınan bir yazıya atıfla, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM)'nden alınan yazıda, Bakanlığa bağlı olarak dünyanın dört bir yanında ihracatımızın geliştirilmesi için çalışmakta olan Ticaret Müşavir ve Ataşelerimizle Türk iş dünyasını bir araya getirmek üzere Bakanlık tarafından "Ticaret Müşavirlerimizle Elektronik Sohbetler” toplantılarının düzenlenmekte olduğu belirtilmekte, bu çerçevede 5 Kasım 2020 Perşembe günü 14.30-16.00 saatleri arasında Bahreyn'de görev yapmakta olan Ticaret Müşavirimiz ile bu ülkede iş yapmakta olan iş insanlarımızın konuşmacı olarak katılarak tecrübelerini paylaşacağı bir e-sohbet toplantısının gerçekleştirileceği bildirilmektedir.

Ek-3: Bahreyn E-Sohbet Toplantısı



Ekler:
EK-1.xlsx

EK-2.pdf

Tüm soru, görüş ve önerileriniz için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Belirttiğiniz GSM numarasına gönderilen 4 haneli SMS Doğrulama Kodunu giriniz.

SMS Doğrulama Kodu Hatalı

Mesajınız başarılı bir şekilde iletilmiştir. En kısa sürede tarafınıza bilgi verilecektir.

Hata oluştu. Lütfen daha sonra tekrar deneyiniz.