2021/015 Sirküler (22.01.2021)


BATI AKDENİZ İHRACATÇILAR BİRLİĞİ ÜYELERİNE
SİRKÜLER 2021-015

Sayın Üyemiz;

1. ABD Sanal Genel Ticaret Heyeti

2. Uluslararası Çin İthalat Fuarı 2021 Milli Katılım Organizasyonu

3. Çin'in Bazı Ürünlerde İthalat Vergilerini Düşürmesi

4. Kapanan Gürcistan-Rusya Karayolu Hk.

5. Kırgızistan'da Fasulye İşleme Tesislerinin Kurulması

6. Ticaret Müşavirlerimizle Elektronik Sohbetler Afganistan ve Pakistan

7. Ticaret Müşavirlerimizle Elektronik Sohbetler - Çin/Tmall

8. Türk Gıda Kodeksi Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Taslağı

9. Venezuela/Gümrük Vergisi ve KDV İstisnası

10. İDMİB Web Portalı'nın Yayına Başlaması

Konularını içeren duyurularımızın detayları ekte sunulmuştur.

Bilgilerini rica ederim.

e-imzalıdır
Güliz AKEL ÇETİNKAYA
Genel Sekreter T.

1. ABD Sanal Genel Ticaret Heyeti

Türkiye İhracatçılar Meclisi(TİM)'nden alınan yazıda, T.C. Ticaret Bakanlığı koordinasyonu ve TİM organizasyonu ile 26 - 30 Nisan 2021 tarihleri arasında Amerika Birleşik Devletleri'ne (ABD) yönelik bir Sanal Genel Ticaret Heyeti düzenlenecek olup, ABD'den iş insanlarının ortak bir dijital platforma davet edileceği nitelikli sanal iş görüşmeleri gerçekleştirilmesi öngörüldüğü ifade edilmektedir.

Tüm dünya ile birlikte ülkemizin de içinde bulunduğu salgın ortamında, ihracatımızı tekrar canlandırmaya yönelik iş ve yatırım imkânlarının oluşturulması amacıyla düzenlenecek bahse konu sanal genel ticaret heyetimiz başta demir ve demir dışı metaller, halı, hazır giyim, otomotiv, mobilya, kağıt ve orman ürünleri olmak üzere, ilgili sektörlerde iştigal eden azami 25 firmamızın katılımı ile gerçekleşecektir.

Bahse konu sanal genel ticaret heyetimize katılım yukarıda belirtilen kontenjanla sınırlı olup, başvuru ve ödemeler için son tarih 3 Şubat 2021 Çarşamba günü saat 16.30'dur. Son başvuru tarihine kadar başvuran firmalar, başvuru ve ödeme tarihlerine göre önceliklendirilecek ve azami 25 firma kontenjanının dolması halinde başvuruların alımı son başvuru tarihinden önce sonlandırılabilecektir.

Heyete ön başvuru için https://delegations.tim.org.tr/event/usa-2021/company/register

internet bağlantısında yer alan başvuru formunun eksiksiz olarak doldurulması gerekmektedir. Formda belirtilen bilgiler doğrultusunda B2B eşleştirme firması başvuran firmalara özel nitelikli iş görüşmesi yapılıp yapılamayacağına dair bir ön araştırma yapacaktır. Ön araştırmanın olumlu sonuçlanması durumunda firmalar e-posta yoluyla bilgilendirilecek olup, heyete kesin katılım için organizasyon kapsamındaki B2B eşleştirme, tercümanlık, teknik altyapı, reklam & tanıtım giderlerinden oluşan 2.975,00-TL tutarındaki katılım bedelinin firmalara bildirilecek kanallar ile ödenmesi gerekmektedir.

ABD Sanal Genel Ticaret Heyeti kapsamında;

- Heyete katılım her bir firma için azami 3 kişi ile sınırlı olup, ödemeler firma başı olarak alınacaktır.

- Heyete katılımın kontenjanla sınırlı olması sebebiyle, başvuru ve ödemelerin son güne bırakılmaması önem arz etmektedir.

- Heyete katılım, başvuru formunun doldurulup ödeme yapılması ile kesinleşmektedir; heyete katılım katılımcı tarafından iptal edildiği takdirde başvuru bedeli iade edilememektedir.

- Türk katılımcı listesi kesinleştikten sonra firma eşleştirme çalışması gerçekleştirilecek olup, yabancı potansiyel satın alımcılar etkinliğe davet edilecektir.

- B2B görüşmeleri esnasında katılımcı firmalarımız eşleştirme yapılan yabancı firmalarla bireysel olarak görüşecektir. İhtiyaç halinde tercümanlık hizmeti verilecektir.

Etkinlik Taslak Programı:

· 26 Nisan 2021 Pazartesi- Webinar (Zoom programı aracılığı ile- https://zoom.us/)

* Saat detayları netleştirildiğinde, www.tim.org.tr adresinde ve TİM mobil uygulamasında bilgi paylaşımı paylaşılacaktır.

· 26-30 Nisan 2021- İkili İş Görüşmeleri (Zoom programı aracılığı ile- https://zoom.us/)

Ayrıntılı Bilgi:

Kemal Batuhan YAZICI: kemalbatuhanyazici@tim.org.tr, 0212 454 00 90

Fadime Nebile MERCAN: nebilemercan@tim.org.tr, 0312 472 05 60

2. Uluslararası Çin İthalat Fuarı 2021 Milli Katılım Organizasyonu

Ege İhracatçı Birlikleri'nden alınan yazıda, Şanghay/Çin'de 05-10 Kasım 2021 tarihleri arasında 4. kez düzenlenecek olan Çin Uluslararası İthalat Fuarı 2021 milli katılım organizasyonu Ege İhracatçı Birlikleri tarafından gerçekleştirileceği belirtilmektedir.

Adı geçen fuarda 2020 yılında pandemiye rağmen 124 ülke ve bölgeden 1.500'ün üzerinde katılımcı yer almış, 2021 yılında Hizmetler, Otomobil, Akıllı Endüstri ve Bilgi Teknolojileri, Tüketici Ürünleri, Medikal Ekipmanlar ve Sağlık Ürünleri, Gıda ve Tarımsal Ürünler hollerinin bulunacağı bilgisi ulaşmış olup, fuara ilişkin ayrıntılı bilgilerin bulunduğu fuar duyurusu ile başvuru formuna aşağıdaki linkler aracılığıyla erişilebilmektedir.

Fuar duyurusu Linki: http://eib.li/FE87A

Başvuru Formu Linki: http://eib.li/1AC10

3. Çin'in Bazı Ürünlerde İthalat Vergilerini Düşürmesi

Ticaret Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğünden alınan bir yazıya atıfla Türkiye İhracatçılar Meclisi(TİM)'nden alınan yazıda, Çin Halk Cumhuriyeti'nin, ithalatı genişletmek, iç pazarı canlandırmak ve ülkenin yüksek standartlı serbest ticaret alanlarının oluşumunu desteklemek amacıyla, toplam 883 tarife satırında yer alan belirli ithal mal ve malzemelere yönelik tarife oranlarını 1 Ocak 2021 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere azalttığı veya sıfırladığı, 484 tarife satırında ise tarifelerin 1 Temmuz 2021 tarihinden itibaren azaltılmasına karar verdiği bildirilmektedir.

Ülkelerin, iç piyasa ihtiyaç ve dinamiklerinin yanı sıra, uluslararası ticareti artırmak, serbest ticarete destek vermek gibi gayelerle, bu tür "tek taraflı tarife liberalizasyonu" (unilateral tariff liberalization) uygulamalarını hayata geçirmelerinin mümkün olduğu; Çin tarafından yapılan söz konusu açılımın, son olarak Çin Devlet Başkanı Xi Jinping'in, Çin'in toplam ithalatının önümüzdeki 10 yılda 22 trilyon doları aşmasının hedeflendiğinden bahisle, 2020 yılı Kasım ayında üçüncü kez düzenlenen Çin Uluslararası İthalat Fuarındaki "1,4 milyar nüfusa ve 400 milyonu aşan orta gelir grubuna sahip, muazzam büyüklükteki Çin pazarının, dünyadaki en umut verici pazar olduğu" yönündeki söylemiyle de örtüştüğü ifade edilmektedir.

Bununla birlikte, Çin Maliye Bakanlığı tarafından yapılan açıklamadan, tarife indirimi yapılan ürünlerden bir kısmının, kanser ilacı üretiminde kullanılan hammaddeleri de ihtiva ettiği, böylelikle, ilaç fiyatlarının aşağı çekilerek, hasta aileleri üzerindeki yükün de bir nebze azaltılmasının amaçlandığı anlaşılmakta, öte yandan, tarife indirimine gidilen bilgi teknolojisi ürünlerinin, aynı zamanda Çin'in yüksek kalite ve teknoloji ürünleri ithalatını artırmaya yönelik tutumunun da göstergesi olduğu belirtilmektedir.

Ülkemizin Çin'e ihracatı ve Çin'in dünyadan ithalatı çerçevesinde incelendiğinde, 883 ürünün yer aldığı 1. listedeki, aralarında HS 320290 altında yer alan "Debagatte Kullanılan Anorganik Maddeler Müstahzarlar” ve HS 290121 altında sınıflandırılan "Etilen (Asiklik Hidrokarbonlar, Doymamış)”in de yer aldığı 22 üründe, 2019 yılında ülkemizin Çin'e 23,6 Milyon Dolar seviyesinde ihracatı (Çin'in 2020 yıllık dış ticaret Çin'in ithalat vergilerinde indirim sağlayacağı ürünler 2 ayrı listede yayınlanmış olup, ekte yer alan 1. listedeki 883 tarife satırında, 1 Ocak 2021 tarihinden itibaren geçerli olacak indirimlerle anılan ürünlerde ortalama gümrük vergisi %7'den %3'e düşürülmekte, bir diğer listedeki 484 tarife satırında ise 1 Temmuz 2021 tarihinden itibaren geçerli olacak tarife indirimleri ile bu ürünlerdeki ortalama gümrük vergisi %0,9'dan %0,4'e çekilmektedir.) bulunduğu görülmektedir. Aynı dönem itibarıyla, söz konusu 22 üründe, Çin'in dünyadan ithalatı ise 13,9 Milyar Dolar seviyesindedir. 1 0cak 2021 tarihinden itibaren söz konusu 22 üründe ortalama gümrük vergisinin %9,1'den %3,3'e düştüğü bilinmektedir.

Öte yandan, 484 tarife satırından müteşekkil 2. listede ise 92 üründe ülkemizin 2019 yılında Çin'e 44,1 Milyon Dolar ihracatı bulunduğu tespit edilmiş olup, Çin'in bu ürünlerde dünyadan ithalatı 477,6 Milyar Dolar seviyesinde gerçekleşmiştir. Söz konusu listede, HS 901890 altında yer alan "Tababetle İlgili Diğer Alet ve Cihazlar” (Türkiye'nin Çin'e ihracatı 18,8 Milyon Dolar, Çin'in dünyadan ithalatı 3,5 Milyar Dolar); HS 847989 "Kendine Özgü Fonksiyonlu Diğer Makine-Cihazlar”, (Türkiye'nin Çin'e ihracatı 6,6 Milyon Dolar, Çin'in dünyadan ithalatı 8,6 Milyar Dolar); HS 841410 altında sınıflandırılan "Vakum Pompaları” tanımlı ürün (Türkiye'nin Çin'e ihracatı 2,7 Milyon Dolar, Çin'in dünyadan ithalatı 866,8 Milyon Dolar) de yer almaktadır. Söz konusu 92 üründe ortalama gümrük vergisinin 1 Temmuz 2021 tarihinden itibaren %0,8'den %0,2'ye düşeceği de ayrıca bildirildiği belirtilmektedir.

Ek-1: Çin'in Yeni İthalat Vergileri ve Türkiye

4. Kapanan Gürcistan-Rusya Karayolu Hk.

Türkiye İhracatçılar Meclisi(TİM)'nden alınan yazıda, Tiflis Büyükelçiliği Ticaret Müşavirliğimizden alınan ve bir örneği Ek-2'de iletilen bilgilendirmeye atıfla; Gürcistan-Rusya hattında karayolu ulaşımının, Kazbegi mevkiinde kar nedeniyle meydana gelen kayma ve tıkanmaya bağlı olarak kapanmış olduğu ve ülkemizden Gürcistan'a giriş yapmak isteyen yük taşıtı şoförlerimizin, ne zaman açılabileceği belirsiz olan Kazbegi yolunun durumu hakkında uyarılmasında yarar olabileceği belirtilmektedir.

Ayrıca, yazıda, yük taşımacılığında pandemi başlangıcında uygulamaya konan ve halen geçerli olan Gürcistan sınırlarını terk etmedeki süre aşım cezasının ise Kazbegi'deki yol durumuna bağlı kasıtsız süre aşımlarında, Gürcistan Gümrük İdaresi tarafından dikkate alınarak kusuru bulunmayan şoförlerimiz için alternatif kapıdan çıkışlarda uygulanmadığı ifade edilmektedir. Bununla birlikte, dar yollarda kuyrukta bekleyen ve güzergâh değiştirmek üzere manevra imkanı bulamayan bazı tırların beklemeye devam etmek zorunda kalma riski bulunduğu mütalaa edilmektedir.

Ek-2: Tiflis Ticaret Müşavirliği Bilgilendirme

5. Kırgızistan'da Fasulye İşleme Tesislerinin Kurulması

Kırgızistan Tarım, Gıda Sanayii ve Arazi Islah Bakanlığının mektubuna atfen Türkiye İhracatçılar Meclisi(TİM)'nden alınan bir yazıda, 22 Kasım 2019'da Ankara'da imzalanan Türk-Kırgız Hükümetlerarası Karma Ekonomik Komisyonu Dokuzuncu Dönem Toplantısı Protokolü ekinde yer alan Eylem Planı'nın 14. maddesi kapsamında "Kırgız Cumhuriyeti'nde yeni teknolojiler kullanarak fasulye işleme tesisi kurulmasına” ilişkin olarak Kırgız tarafınca hazırlanan iş modeli taslağının iletildiği ifade edilmektedir. Bahse konu mektup ve ekleri ilişikte yer almaktadır.

Bilgileri ve söz konusu iş modeli taslağı ile ilgili olabilecek görüş ve değerlendirmelerin Genel Sekreterliğimiz ve eo@baib.gov.tr adresine bildirilmesi gerekmektedir.

Ek-3: Mektup ve Ekleri (6 sayfa)

6. Ticaret Müşavirlerimizle Elektronik Sohbetler Afganistan ve Pakistan

T.C. Ticaret Bakanlığından alınan bir yazıya atıfla Türkiye İhracatçılar Meclisi(TİM)'nden alınan yazıda, Bakanlığa bağlı olarak dünyanın dört bir yanında ihracatımızın geliştirilmesi için çalışmakta olan Ticaret Müşavir ve Ataşelerimizle Türk iş dünyasını bir araya getirmek üzere Bakanlık tarafından "Ticaret Müşavirlerimizle Elektronik Sohbetler” toplantılarının düzenlenmekte olduğundan bahisle; 26 Ocak 2021 Salı günü 14.00-15.30 saatleri arasında Afganistan'da görev yapmakta olan Ticaret Müşavirimiz ve 28 Ocak 2021 Perşembe günü 10.30-12.00 saatleri arasında Pakistan'da görev yapmakta olan Ticaret Müşavirimiz ile bu ülkelerde iş yapmakta olan iş insanlarımızın konuşmacı olarak katılarak tecrübelerini paylaşacağı bir e-sohbet toplantısının gerçekleştirileceği belirtilmektedir.

Ek-4: Afganistan Sohbet Toplantısı

Ek-5: Pakistan Sohbet Toplantısı

7. Ticaret Müşavirlerimizle Elektronik Sohbetler - Çin/Tmall

T.C. Ticaret Bakanlığından alınan bir yazıya atıfla Türkiye İhracatçılar Meclisi(TİM)'nden alınan yazıda, Bakanlığa bağlı olarak dünyanın dört bir yanında ihracatımızın geliştirilmesi için çalışmakta olan Ticaret Müşavir ve Ataşelerimizle Türk iş dünyasını bir araya getirmek üzere Bakanlık tarafından "Ticaret Müşavirlerimizle Elektronik Sohbetler” toplantılarının düzenlenmekte olduğundan bahisle; 27 Ocak 2021 Çarşamba günü saat 14.00'da Guangzhou Ataşeliği organizasyonunda Çin'in en büyük e-ticaret platformlarından TMALL temsilcisinin konuşmacı olarak katılarak, gıda ve içecek ürünlerine yönelik Çin pazarına sınır ötesi e-ticaret yoluyla nasıl girileceği hususunda bilgi paylaşacağı e-sohbet toplantısının İngilizce olarak gerçekleştirileceği belirtilmektedir.

Ek-6: Ticaret Müşavirlerimizle Elektronik Sohbetler - Çin/TMALL

8. Türk Gıda Kodeksi Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Taslağı

Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğünden alınan bir yazıya atıfla Türkiye İhracatçılar Meclisi(TİM)'nden alınan yazıda, Bakanlıkça gıda ve gıda ile temas eden madde ve malzemelere ilişkin düzenlemelerin, 13/06/2010 tarih ve 27610 sayılı Resmî Gazete ‘de yayımlanarak yürürlüğe giren 5996 sayılı "Veteriner Hizmetleri Bitki Sağlığı Gıda ve Yem Kanunu" ve buna bağlı ikincil mevzuat çerçevesinde gerçekleştirildiği belirtilmektedir.

Ulusal Gıda Kodeks Komisyonunun 26/02/2020 tarih ve 2020/1 sayılı Kararına istinaden hazırlanan "Türk Gıda Kodeksi Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik'in Bakanlık web sayfasında (https://www.tarimorman.gov.tr/GKGM/Duyuru/425/Mevzuat-Taslagi-Turk-Gida-KodeksiYonetmeliginde-Degisiklik-Yapilmasina-Dair-Yonetmelik) görüşe açıldığı ifade edilmekte olup, taslak metin ekte iletilmektedir.

Bilgilerinizi ve bahse konu taslağa ilişkin görüş ve önerilerinizin aşağıda yer alan formata uygun olarak, en geç 28 Ocak 2021 Perşembe günü saat 16:00'a kadar Genel Sekreterliğimiz ve eo@baib.gov.tr adresine bildirilmesi gerekmektedir.

9. Venezuela/Gümrük Vergisi ve KDV İstisnası

T.C. Ticaret Bakanlığından alınan bir yazıya atıfla Türkiye İhracatçılar Meclisi(TİM)'nden alınan yazıda, Venezuela'da, 29 Aralık 2020 tarihli Resmi yayımlanan 4412 sayılı Kararname ile gümrük kodu bazında 4611 adet ürünün ithalatında 30 Nisan 2021 tarihine kadar gümrük vergisi ve katma değer vergisi (KDV) istisnası getirildiği belirtilmektedir.

Kararname'nin 7. maddesinde sayılan ve telekomünikasyon alanında kullanılan 8501.40.29.90, 8528.71.19.00, 8529.10.11.00, 8529.10.90.00, 8536.90.90.00, 8543.70.13.00, 8543.70.19.00 ve 8543.70.99.00 gümrük kodlarındaki 8 adet elektrik ve elektronik ürünlerinin ithalatında da Kararname'nin yürürlüğe girdiği tarihten (29 Aralık 2020) itibaren 90 gün süreyle gümrük vergisi ve KDV istisnası getirildiği, Yeni Kararname ile birlikte, büyük çoğunluğuna 2020 yılında da istisna getirilmiş olan söz konusu ürünlere 2021 yılında yaklaşık 100 ürün daha eklendiği belirtilmektedir.

Ürün listeleri ekte sunulmakta olup, Ek-1'de yer alan 3348 ürünün ithalatında vergi istisnasından yararlanmak için herhangi bir izne ihtiyaç duyulmamaktadır. EK-2'de yer alan 447 ürün için duruma göre sanayiden sorumlu bakanlıktan ‘Otomotiv Sektörü İstisna Sertifikası' veya gümrük ve vergi idaresinden (SENIAT) "Taşıtlar için İthal Montaj Malzemesi Rejimi Kapsamında İthalat İzni' alınması gerekmektedir. EK-3'te yer alan 721 üründe Covid-19 salgınını önleme kapsamında sadece kamu otoritelerince yapılan ithalatta vergi istisnası bulunmaktadır. Ek-4'te yer alan 95 üründe ise ekonomi, maliye ve dış ticaretten sorumlu bakanlığın fayda-maliyet analizi sonucunda belirleyeceği raporlara uygun olarak açılan ‘Tarife Kotası Rejimi Çerçevesinde İstisna Sertifikası' kapsamında belirlenen tam veya kısmi istisna uygulanacağı ifade edilmektedir.

Ek-7: Ürün Listesi (Ek-1, Ek-2, Ek-3, Ek-4)

10. İDMİB Web Portalı'nın Yayına Başlaması

İstanbul Tekstil Ve Konfeksiyon İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği(İTKİB)'nden alınan yazıda, dijitalleşme çağı ile ticaret araçları değişmeye, satın alma alışkanlıkları farklılaşmaya başlamıştır. 2020 yılında yaşanan Covid-19 pandemisi tüm dünyayı ve ülkemizi sosyo-ekonomik açıdan etkilemiş ve sanayi sektöründe faaliyet gösteren firmaların dijitalleşmeye olan ihtiyacını bir kez daha gözler önüne serdiği ifade edilmektedir.

Bu bağlamda, İstanbul Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği (İDMİB), pandeminin en zor zamanlarında dahi üretmeye ve çalışmaya devam ederek dijitalleşme stratejisini güçlendirdiği ve bu doğrultuda, İDMİB bir yandan Dijital Ur-Ge Projesi'ni yürüterek sektör firmalarının dijital altyapısını ve uluslararası rekabet gücünü arttırmaya yönelik çalışmalarını sürdürmekte, diğer yandan Web Portal Projesini yürüterek sektörümüze dijital pazarlama faaliyetini aşılamaya ve hız katmaya çalıştığı belirtilmektedir.

www.turkishleather.com alan adı ile kurgulanan web portal sitesi ile yurt dışındaki alıcılar ile yerli üreticilerimizi bir araya getirerek iş bağlantıları kurmalarını sağlamak, böylelikle deri ve deri mamulleri sektörümüzün global pazardaki rekabet gücünü yükselterek dünya pazarından daha büyük pay almalarını sağlamak amaçlanmaktadır.

Web portalı ile sağlanan bazı olanaklar aşağıdaki gibidir;

- Kolay arama özelliği,

- Etkin ve basitleştirilmiş filtreleme imkânı,

- Arz-talep doğrultusunda uygun firma eşleştirmelerinin yapılması,

- Alıcıların ihtiyaçları doğrultusunda ürün veya firma bazlı listeleme yapma olanağı,

- Üretici/Satıcı firmalara dijital ortamda firma tanıtımlarını yapabilme imkânı,

- B2B toplantılar düzenlenmesi imkânı,

- Online video konferans yöntemiyle toplantı organizasyonu yapabilme imkânı.

Web Portalda deri ve deri mamulleri sektörü Ayakkabı, Deri/Kürk Giyim, Saraciye ve Tabakhane şeklinde 4 ana başlık altında sınıflandırılarak temsil edilmekte ve böylelikle üyelik oluşturacak firmalarımıza, iştigal sahalarına uygun başlık altında kendi üyeliklerini oluşturma imkânı sağlandığı belirtilmektedir.

Bu kapsamda projenin pilot katılımcıları olarak ilk aşamada Sektörümüzde faaliyet gösteren ve son iki yıl içerisinde fiziksel olarak deri ve deri mamulleri sektörü özelinde Birliklerimiz tarafından milli katılım organizasyonu düzenlenmiş olan uluslararası fuarlara katılan firmalar, Birliklerimiz tarafından düzenlenen sektörel ticaret heyetlerine katılan firmalar, hali hazırda sektörümüz özelinde faaliyetlerine devam eden İBGS Ur-Ge projelerinin katılımcı firmaları ve yine sektörümüz özelinde faaliyet gösteren Türkiye Ticaret Merkezi'nin mevcut katılımcı firmaları, talep etmeleri halinde anılan portala 15 Şubat 2021 tarihine kadar kayit@turkishleather.com e-posta adresini kullanarak kayıt talebi gönderebilirler.

Tüm bu bilgiler doğrultusunda, bahsi geçen Web Portal Sitesi'nin www.turkishleather.com linki üzerinden 25 Ocak 2021 tarihi itibariyle ilk yayınına başlaması, müteakiben portalın lansmanının yapılarak belirlenecek hedef ülkelerde tüm deri ve deri mamulleri sektörüne tanıtılması hedeflenmektedir.



Ekler:
Ek-1.xlsx

Ek-2.docx

Ek-3.pdf

Ek-4.pdf

Ek-5.pdf

Ek-6.pdf

Ek-7.xlsx

Tüm soru, görüş ve önerileriniz için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Belirttiğiniz GSM numarasına gönderilen 4 haneli SMS Doğrulama Kodunu giriniz.

SMS Doğrulama Kodu Hatalı

Mesajınız başarılı bir şekilde iletilmiştir. En kısa sürede tarafınıza bilgi verilecektir.

Hata oluştu. Lütfen daha sonra tekrar deneyiniz.