2021/053 Sirküler (05.04.2021)


BATI AKDENİZ İHRACATÇILAR BİRLİĞİ ÜYELERİNE
SİRKÜLER 2021-053

Sayın Üyemiz;

1. Uluslararası Çin İthalat Fuarı 2021 Milli Katılım Organizasyonu (Webinar)

2. Uluslararası Çin İthalat Fuarı 2021 Milli Katılım Organizasyonu (Fuar)

3. İnteraktif Muz E-Çalıştayı

4. Mango Nektarı ve Alüminyum Folyo İthalat Talebi (Varşova)

5. Ticaret Müşavirlerimizle Elektronik Sohbetler - Umman ve Danimarka

6. Gürcistan'da Süre Kısıtlaması Uygulamasının Kaldırılması Hk.

7. Tanıtım Broşürü

Konularını içeren duyurularımızın detayları ekte sunulmuştur.

Bilgilerini rica ederim.

e-imzalıdır
Güliz AKEL ÇETİNKAYA
Genel Sekreter T.



1. Uluslararası Çin İthalat Fuarı 2021 Milli Katılım Organizasyonu (Webinar)

Ege İhracatçı Birlikleri (EİB) Genel Sekreterliğinden alınan yazıda, Çin Halk Cumhuriyeti'nin Şanghay kentinde, 05-10 Kasım 2021 tarihleri arasında 4. kez düzenlenecek olan Çin Uluslararası İthalat Fuarı 2021 milli katılım organizasyonu kapsamında 6 Nisan 2021 Salı günü saat 10.30'da Pekin Ticaret Başmüşaviri Hakan Kızartıcı, Guanco Ticaret Ataşesi Serdar Afşar, Şanhay Ticaret Ataşesi Mustafa Akseli'nin katılımlarıyla bir bilgilendirme webinari düzenleceği bildirilmektedir.

Kayıt Linki: http://eib.li/FA2F4

2. Uluslararası Çin İthalat Fuarı 2021 Milli Katılım Organizasyonu (Fuar)

Ege İhracatçı Birlikleri (EİB) Genel Sekreterliğinden alınan yazıda, Çin Halk Cumhuriyeti'nin Şanghay kentinde, 05-10 Kasım 2021 tarihleri arasında 4. Kez düzenlenecek olan Çin Uluslararası İthalat Fuarı 2021 milli katılım organizasyonu EİB tarafından gerçekleştirileceği ifade edilmektedir.

Yazıda devamla, fuarda 2020 yılında pandemiye rağmen 124 ülke ve bölgeden 1.500'ün üzerinde katılımcının yer aldığı, 2021 yılında Hizmetler, Otomobil, Akıllı Endüstri ve Bilgi Teknolojileri, Tüketici Ürünleri, Medikal Ekipmanlar ve Sağlık Ürünleri, Gıda ve Tarımsal Ürünler hollerinin bulunacağı ifade edilmektedir. Fuara ilişkin ayrıntılı bilgilerin bulunduğu fuar duyurusu ile başvuru formuna aşağıdaki linkler aracılığıyla erişilebilmektedir.

Fuar duyurusu Linki: http://eib.li/BE6DD

Başvuru Formu Linki: http://eib.li/1AC10

3. İnteraktif Muz E-Çalıştayı

Antalya Tarım Konseyi (ATAK)'nden alınan yazıda, Antalya Tarım Konseyi, Antalya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Antalya Ticaret Borsası işbirliğinde, 5-10 Nisan 2021 tarihleri arasında yazı ekinde programı sunulan "İnteraktif Muz E-Çalıştayı” yapılacağı ifade edilmektedir.

Bahse konu Çalıştay'a, konuyla ilgili akademisyenler, uzmanlar ve sektör temsilcilerinin katılacağı; Zoom Programı üzerinden çevrimiçi olarak gerçekleşecek çalıştayın programına ve çalıştay katılım formuna https://forms.gle/qbi9jfwEMdbNSVKu5 linkinden ulaşılabileceği bildirilmetkedir. Katılım Formunu dolduran kişilere, oluşturulacak whatsapp grubu üzerinden program ayrıntıları ve giriş bilgileri bildirileceği belirtilmektedir.

EK-1: Çalıştay Programı

4. Mango Nektarı ve Alüminyum Folyo İthalat Talebi

Varşova Ticaret Müşavirliği'nden alınan e-posta'da, Polonyalı bir firmanın mango nektarı ve alüminyum folyoithal etmek istediği bildirilmektedir.

Söz konusu talep ile ilgilenen firmalarımız ticaret müşavirliğimize iletilmek üzere iletişim bilgilerini eo@baib.gov.tr adresine gönderebilirler.

5. Ticaret Müşavirlerimizle Elektronik Sohbetler - Umman ve Danimarka

T.C. Ticaret Bakanlığından alınan bir yazıya atıfla, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM)'nden alınan yazıda, Ticaret Bakanlığı'na bağlı olarak dünyanın dört bir yanında ihracatımızın geliştirilmesi için çalışmakta olan Ticaret Müşavir ve Ataşelerimizle Türk iş dünyasını bir araya getirmek üzere Bakanlık tarafından "Ticaret Müşavirlerimizle Elektronik Sohbetler” toplantılarının düzenlenmekte olduğu ifade edilmektedir.

Bu kapsamda; 6 Nisan 2021 Salı günü 14.00-15.30 saatleri arasında Umman'da görev yapmakta olan Ticaret Müşavirimiz ve 8 Nisan 2021 Perşembe günü 14.00-15.30 saatleri arasında Danimarka'da görev yapmakta olan Ticaret Müşavirimiz ile bu ülkelerde iş yapmakta olan iş insanlarımızın konuşmacı olarak katılarak tecrübelerini paylaşacağı bir e-sohbet toplantısının gerçekleştirileceği bildirilmektedir. Katılmak isteyen üyelerimiz aşağıda yer alan linklerden kayıt olabilirler.

Umman Sohbet Toplantısı: https://bit.ly/3cEYrUZ

Danimarka Sohbet Toplantısı: https://bit.ly/3rw2vel

6. Gürcistan'da Süre Kısıtlaması Uygulamasının Kaldırılması Hk.

T.C. Ticaret Bakanlığından alınan bir yazıya atıfla, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM)'nden alınan yazıda, Covid-19 tedbirleri kapsamında 2020 yılında uygulamaya giren Gürcistan'dan transit geçen veya ithal/ihraç yükü taşıyan yabancı plakalı yük taşıtlarının tâbi olduğu transitte 36/48 saat ve ithal/ihraç taşımalarda 96 saat ve 7 gün olarak uygulanan ülkeyi terk etmek üzere tanınan süre kısıtlamaları uygulamasının 25.03.2021 tarihli ve 453 sayılı Karar'ın Gürcistan Resmi Gazetesinde aynı tarihte yayımlanmasıyla yürürlükten kaldırıldığı bildirilmektedir.

Bununla birlikte şoförlerin izin verilen sahalar dışında durulmaması gibi süre şartı dışında kalan yürürlükteki diğer pandemiyle mücadele kurallarına riayet etmeleri gerektiği; belirtilen düzenlemeyle süre kısıtlamasına ilişkin pandemi öncesi rejimde geçerli olan kurallara dönüldüğü bildirilmektedir.

7. Tanıtım Broşürü

T.C. Dışişleri Bakanlığından alınan bir yazıya atıfla, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM)'nden alınan yazıda, Sırbistan'a yapılabilecek yatırımlara ilişkin fırsatlar ve faydaların tanıtıldığı Sırbistan Kalkınma Ajansı'nca hazırlanan "Neden Sırbistan'a yatırım yapmalı?” konulu tanıtım broşürlerinin, ülkemizdeki potansiyel yatırımcıların dikkatine sunulmak üzere Sırbistan Büyükelçiliği'nden alındığı belirtilmektedir.

Broşür Linki:

http://www.ankara.mfa.gov.rs/tur/importanttext.php/?subaction=showfull&id=1616149497&ucat=19,90,106,109,118,121&template=Frontpage3Lat&#disqus_thread



Ekler:
EK-1.pdf

Tüm soru, görüş ve önerileriniz için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Belirttiğiniz GSM numarasına gönderilen 4 haneli SMS Doğrulama Kodunu giriniz.

SMS Doğrulama Kodu Hatalı

Mesajınız başarılı bir şekilde iletilmiştir. En kısa sürede tarafınıza bilgi verilecektir.

Hata oluştu. Lütfen daha sonra tekrar deneyiniz.