2021/064 Sirküler (22.04.2021)


BATI AKDENİZ İHRACATÇILAR BİRLİĞİ ÜYELERİNE
SİRKÜLER 2021-064

Sayın Üyemiz;

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM)'nden alınan yazıda, Avrupa Yeşil Mutabakatı öncelikli olmakla üzere, iklim değişikliğine uyum konusunda ihracatçılarımıza yol göstermek adına TİM'in çalışmalarına devam ettiği belirtilerek, bu kapsamda, ilk olarak iklim değişikliği konusunda Meclisleri tarafından yürütülecek faaliyetlere yol göstermesi amacıyla TİM İklim Değişikliği Komitesi oluşturulduğu bildirilmektedir.

Anılan yazıda devamla, 17 Eylül 2020 tarihinde TİM Başkanı Sn. İsmail GÜLLE, Dışişleri Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Büyükelçi Sn. Faruk KAYMAKÇI ve TÜBİTAK Başkanı Sn. Prof. Dr. Hasan MANDAL'ın katılımlarıyla "Ufuk 2020 Programı Yeşil Mutabakat (Green Deal) Çevrimiçi Bilgilendirme Toplantısı” gerçekleştirilerek, Yeşil Mutabakat ve çağrının alt başlıklarına ilişkin ihracatçılarımızın bilgilendirildiği, ayrıca, Avrupa Yeşil Mutabakatı konusunda sektörel soruların yanıtlanabilmesi amacıyla 27 ihracatçı sektörümüzü kapsayacak şekilde Enerji Yoğun, Kaynak Yoğun ve Tarım Sektör ana gruplandırması ile üç farklı tarihte "TİM Avrupa Yeşil Mutabakatı Farkındalık Toplantıları” düzenlendiği aktarılmaktadır. Söz konusu faaliyetlerin yanında, alanında uzman ekiplerin yetiştirilmesi amacıyla 15 Ekim - 21 Aralık 2020 tarihleri arasında Boğaziçi Üniversitesi İklim Değişikliği ve Politikaları Uygulama ve Araştırma Merkezi işbirliğinde "İklim Değişikliği ve Genelleştirilmiş AB Yeşil Düzen Eğitimi” gerçekleştirilmiştir.

Bahse konu çalışmaların detaylandırılarak sürdürülmesine yönelik olarak TİM tarafından İklim Değişikliği Eylem Planı oluşturulma çalışmalarının devam ettiği ifade edilmektedir.

Bu kapsamda, Avrupa Yeşil Mutabakatı başta olmak üzere İklim Değişikliğine Uyum ve İklim Değişikliğinin Azaltılması hedeflerine yönelik olarak sektör ve firma ihtiyaçları doğrultusunda hazırlanmış öneri ve/veya beklenti ve/veya sorunların TİM'e sunulmasını teminen https://forms.gle/5Lc4MV3sXyRhj3nk6 bağlantısında yer alan anket üzerinden 30 Nisan 2021 Cuma günü saat 15:00'e kadar iletilmesi rica olunur.

e-imzalıdır
Güliz AKEL ÇETİNKAYA
Genel Sekreter T.

Tüm soru, görüş ve önerileriniz için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Belirttiğiniz GSM numarasına gönderilen 4 haneli SMS Doğrulama Kodunu giriniz.

SMS Doğrulama Kodu Hatalı

Mesajınız başarılı bir şekilde iletilmiştir. En kısa sürede tarafınıza bilgi verilecektir.

Hata oluştu. Lütfen daha sonra tekrar deneyiniz.