2021/132 Sirküler (10.08.2021)


BATI AKDENİZ İHRACATÇILAR BİRLİĞİ ÜYELERİNE

SİRKÜLER 2021-132

Sayın Üyemiz;

T.C. Ticaret Bakanlığı'nın muhtelif yazılarına atıfla, Türkiye İhracat Meclisi (TİM)'nden alınan yazıda, ülkemizin ihracatında yakın ve komşu ülkeler ile Avrupa ülkelerinin önemli bir yere sahip olduğu, ayrıca Ticaret Bakanlığı tarafından ihracatımızın artırılması, ticaretimizde pazar çeşitliliğinin sağlanması ve farklı ülkelere yönelik ticaretimizin geliştirilmesini teminen çeşitli çalışmaların yapılmakta olduğu ifade edilmektedir.

Bu kapsamda, Ticaret Bakanı Sayın Mehmet MUŞ'un talimatlarıyla özellikle dış ticaret açığımızın fazla olduğu, geleneksel pazarlarımızın dışında kalan uzak ülkelerle ticaretimizin geliştirilmesine ilişkin bir strateji belgesi oluşturulmasına yönelik çalışmaların başlatıldığı, bu amaca hizmet etmek üzere, Bakanlıklarınca belirli kriterler dikkate alınarak, 15 hedef ülke ve bu ülkelere ilişkin potansiyel sektörlerin belirlendiği belirtilmektedir.

Yazıda devamla, söz konusu strateji belgesinde yer alacak hususların ilgili pazarlara ve sektörlere ilişkin koşulları gerçekçi bir şekilde yansıtmasının büyük önem arz ettiğinden bahisle, Bakanlık tarafından 11, 12 ve 13 Ağustos 2021 tarihlerinde Ek'teki çizelgeye göre belirtilen sektörlerde video konferans yoluyla bir dizi toplantı düzenleneceği bildirilmektedir.

Söz konusu toplantılara ilgili sektör temsilcileri tarafından katılım sağlanmasının önemli olduğu ifade edilmekte olup toplantıya katılacak temsilcilerin isim, unvan ve iletişim bilgilerinin Genel Sekreterliğimize (eo@baib.gov.tr) iletilmesi gerekmektedir.

Bilgilerini rica ederim.

e-imzalıdır
Güliz AKEL ÇETİNKAYA
Genel Sekreter T.



Ekler:
EK.XLSX

Tüm soru, görüş ve önerileriniz için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Belirttiğiniz GSM numarasına gönderilen 4 haneli SMS Doğrulama Kodunu giriniz.

SMS Doğrulama Kodu Hatalı

Mesajınız başarılı bir şekilde iletilmiştir. En kısa sürede tarafınıza bilgi verilecektir.

Hata oluştu. Lütfen daha sonra tekrar deneyiniz.